Single 30sters: trouw toch 2e garnituur!

marryhim2Schrijfster Lori Gottlieb waarschuwt alleenstaande vrouwen van boven de 30 jaar.

Stel niet te hoge eisen, anders schiet je over………

Vrouw, single en boven de 30? Stop dromen over de grote ware liefde en stel je tevreden met 2e keus. De zogenaamde ‘Meneer Goed Genoeg’.

De Britse windt er geen doekjes om in haar ‘Marry Him: The Case for Settling for Mr. Good Enough’ dat deze week verschijnt. “Vrouwen die blijven dromen over een romantische liefde, moeten zich voorbereiden op een eenzame toekomst”, zegt ze.

“Elke alleenstaande vrouw schiet op haar 30ste in paniek”, aldus Lori. Ze gelooft dat vrouwen die blijven zoeken naar ‘Mr Perfect’ uiteindelijk eenzaam en alleen blijven, omdat ze geen oog hebben voor andere goede levenspartners.

Lori Gottlieb weet van de hoed en de rand. Zelf is ze 40, moeder, single en ze heeft te lang gewacht op de ware liefde, vindt ze. Nu heeft ze spijt dat ze zich niet tevreden heeft gesteld met mannen die net niet voldeden aan haar ideaalbeeld. Achteraf gezien was ze liever voor een man gegaan die goed genoeg was in plaats van voor die ene zogenaamde ‘ware’.

Ze legt een groot deel van de schuld bij de feministes. Zij hebben het beeld opgedrongen dat vrouwen het zo nodig alleen kunnen. Maar ook de boek- en filmindustrie krijgt er van langs. “Zij houden de mythe van de romantische liefde teveel in stand. Van Jane Austen tot Friends: altijd is er een happy end. Alsof die liefde waarzaligmakend is: kijk toch eens naar het hoge percentage echtscheidingen.”

Lori pleit voor een ander plaatje. “De romantiek wordt zwaar overtrokken. Als we een realistischer beeld creëren, worden vrouwen minder ongelukkig. Het huwelijk is niet 1 groot passioneel feest, maar samen hard werken om een klein en vaak saai bedrijfje draaiende te houden.”
nottinghill
Illustratie: de grote boosdoeners, de helden uit de romantische komedie Hugh Grant en Julia Roberts.

Lees ook:Trouwen met ’2e garnituur’ om je kinderwens te vervullen
Lees ook:Hoe films en TV onze liefdesrelaties beïnvloeden
Lees ook:Een nacht die je normaal alleen in films ziet…
Lees ook:Liefde volgens Paul Ekman
Lees ook:Het is 5 jaar bijkomen na scheiding of dood van partner

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Single 30sters: trouw toch 2e garnituur!

  1. Pingback: Cor & Wim vieren hun albasten huwelijk | Relatie

  2. Pingback: Heren opgelet: Jennifer Aniston staat ingeschreven bij datingbureau | Relatie

  3. Renzo

    mr good enough, dat is toch niet hetzelfde als 2e garnituur hoor. Vaak is die zgn liefde van je leven ook echt niet bijzonder. dus het maakt niet uit wie je trouwt. Goed advies dus van haar.

      /   Reply  / 
  4. Pingback: Trouwen met een man die niet ‘de ware Jacob’ is om toch je kinderwens te vervullen | Relatie

  5. Pingback: Wanhopige vrijgezellen: ‘liever een foute vrouw dan helemaal geen man’ | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>