Britse spermabank heeft nog maar 9 (uitgeputte) donoren

Britse vrouwen die op zoek zijn naar een spermadonor moeten een lange adem hebben.

Er zijn maar 9 heren die hun genetisch materiaal op officiële wijze doneren. Vikingzaad en een ander imago moeten soelaas bieden…..

Daarover bericht TROUW.

De macho in de Britse man moet worden wakker geschud, aldus directeur spermabank Laura Witjes in The Guardian en daarom komen ze met een Superman-campagne die het doneren van zaad weer stoer moet maken.

Het grote voorbeeld is Denemarken. Die hebben naar eigen zeggen de grootste donorbank ter wereld en zijn er trots op dat sperma, naast lego en bier, een van hun grootste exportproducten is. Ze noemen het de ‘Vikinginvasie’.

Het is in Groot-Brittannië niet toegestaan anoniem sperma te doneren. Volgens een wet uit 2005 heeft het kind het recht om de identiteit van de donor te achterhalen zodra hij 18 jaar is. Deze voorwaarde zorgt ervoor dat potentiële vaders aarzelen omdat ze bang zijn dat er over 18 jaar een tiener voor de deur staat.

De drempel in Denemarken ligt een stuk lager, want daar kan de donor er zelf voor kiezen om anoniem te blijven, of om zijn identiteit op zeker moment aan zijn kind bekend te maken.

Witjens is zeker van haar reclameoffensief en denkt dat de Britten niet bang hoeven te zijn voor een Vikininginvasie. Veel vrouwen vrezen dat hun kinderen ooit een halfbroertje of -zusje tegen het lijf lopen. Als de Engelse supermannen snel met hun sperma over de brug komen krijgen we ook geen situaties waarin de Denen 150 tot 200 nakomelingen op het Britse eiland hebben rondlopen, aldus Witjens.

Lees ook:Vikingsperma is mega-populair
Lees ook:Spermadonoren mogen niet meer discrimineren
Lees ook:Viking-zaad zeer gewild bij Nederlandse vrouwen
Lees ook:Eerste eicelbank van Nederland een feit
Lees ook:Spermabank zet stop op rood zaad

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>