Krik je seksleven samen op door het te doen als de woelmuizen // Sex & Voortplanting

Omroep BNN houdt zich ermee bezig, maar ook sekstherapeuten weten er alles van. Stellen ~vooral drukke 30′ers en 40′ers~ met een ingekakt seksleven.

De confetti komt niet meer uit het slaapkamerplafond, de intimiteit is er misschien nog wel, maar seks: wat een gedoe zeg.

Een schrijvende therapeut heeft een wel heel bijzondere boodschap voor deze paren, namelijk: bedrijf de liefde als een prairie-woelmuis……..

Andrew G. Marshall heeft het werkje met de lange en veelzeggende titel zojuist op de markt: ‘How to Make Love Like a Prairie Vole: Six Steps to Passionate, Plentiful and Monogamous Sex’.

Prairie-woelmuizen houden nameijk niet zo van onenightstands. Liever houden zij het hun hele leven bij 1 sekspartner. Dit in tegenstelling tot hun familieleden de berg- en veld-woelmuizen, die juist erg losbandig zijn.

De missie van Marshall is helder: monogame seks weer op de kaart zetten voor stellen die in de sleur zitten en hen weer een sexy gevoel bezorgen. En daarvoor gebruikt hij als voorbeeld dit speciale knaagdiertje.

De oplossing zit volgens hem niet in kinky doen of seksspeeltjes en tantratechnieken, maar in een typisch Britse ‘cup of tea’. “Wanneer je tijdens een vrijpartij pauzeert om samen thee te drinken en te praten, voel je hoe de lust komt en gaat en ervaar je dat seks geen race naar de finish is. Het is de manier om echt intiem te zijn. Seks die vroeger in een kwartiertje voorbij was, duurt zo wel anderhalf uur!”

Teveel stellen laten het na een aantal jaren bij elkaar en wat kinderen bij weinig of geen seks en dan liggen affaires natuurlijk op de loer. Maar na je 40ste zijn er nog mogelijkheden zat voor een goed en spetterend seksleven thuis en die moet je met beide handen (en de rest) aanpakken.

Een seksloos huwelijk strandt vroeger of later, dus daarom is het belangrijk om de lijfelijke liefde telkens opnieuw uit te vinden. Niet met technieken, maar met vertrouwen en openheid. Want heel vaak praten partners niet over het tekort aan seks en hun verdrongen lusten en zo laten ze het versloffen en verstoffen.

Daarom adviseert Marshall, moet je ook niet beginnen over de problemen, maar juist over wat er wél goed is en hoe heerlijk het vroeger was. Mensen moeten loskomen van de mythe dat seks persé spontaan moet gebeuren en dat partners altijd net zoveel en ook tegelijkertijd zin hebben. Plan seks gewoon in.

Een bekende boodschap overigens, die we ook al bij Bastiaan & Tooske Ragas tegenkwamen. Deze ouders van 4, introduceerden vorig jaar om die reden het begrip ‘agendaseks’.

Andrew Marshall, ‘How to Make Love Like a Prairie Vole: Six Steps to Passionate, Plentiful and Monogamous Sex’, Bloomsbury, £12.99

Lees ook:De valkuil van de alleengaande
Lees ook:Getrouwde vrouwen die erotische fantasieën hebben over filmsterren
Lees ook:‘Datend ontmoet je de ware niet’
Lees ook:Vrijgezellen worden depressief van kleffe stellen
Lees ook:Reparatiehuwelijk voor de hertog & hertogin van York

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>