Aangeboden: echte seks voor een zwangerschap

Reeds eerder schreven we hier over de ‘spermsnatchers’ oftewel de spermakaapsters. Vrouwen die onenightstand hebben zonder voorbehoedsmiddel, omdat ze zwanger willen raken, zonder dat de vaders in spé het door hebben.

Inmiddels zijn de rollen omgedraaid. Er zijn nu websites waarin mannen zichzelf aanbieden om met hun sperma de vrouw ‘op een natuurlijke manier’ te insemineren………

De Britse journaliste Helen Croydon bestudeerde het fenomeen voor de krant ‘The Mirror’.

Sites voor spermadonoren als co-parents.net brengen singles, lesbische vrouwen of onvruchtbare stellen in contact met mannen die spermastalen voor ivf of kunstmatige inseminatie willen doneren. Steeds meer vrouwen gebruiken nu deze sites om met vreemden seks te hebben, omdat wordt aangenomen dat de kans op bevruchting hoger maakt.

Maar zo lopen ze natuurlijk wel het risico op seksueel overdraagbare aandoeningen en/of andere gezondheidsproblemen.

Volgens de organisatie ‘The Human Fertilisation and Embryology Authority’ ligt de slaagkans van kunstmatige inseminatie tussen 5 en 15%, afhankelijk van de leeftijd van de vrouw. Het is dus niet verrassend dat dames denken of hopen dat seks hun kansen op een kind vergroot.

Maar het is een gevaarlijk spelletjes, die sites en forums worden haast niet gecontroleerd, de communicatie tussen twee volwassenen is namelijk privé. Met een valse naam, tijdelijk mailadres en een prepaidkaart, ben je niet meer te traceren. Iedereen kan dus liegen over zijn of haar medische achtergronden bedoelingen.

In vruchtbaarheidsklinieken worden donoren gecontroleerd op ernstige erfelijke aandoeningen en soa’s. Deze beschermen ook de donoren tegen een mogelijke juridische strijd achteraf. Maar KI is duur en seks is gratis te verkrijgen dus.

Psychologe Linda Blair: “Het is eigen aan de mens om gevoelens te ontwikkelen wanneer je met iemand naar bed gaat, we zijn zo geprogrammeerd. Een vrouw kan maar beter goed over nadenken voor ze over gaat tot natuurlijke inseminatie. Iets wat als iets zonder verplichtingen begint, kan veranderen als het kind opgroeit en naar zijn vader begint te vragen. Mannen die willen doneren moeten nadenken over mogelijke wettelijke gevolgen. Het belangrijkste is het welzijn van het kind, wat boos of wanhopig wordt als de waarheid boven tafel komt. Eventuele ouders moeten niet alleen rekening houden met hun eigen gevoelens en wensen, maar vooral aan dat van het toekomstige kind.”

Become a Parent with Coparents! door atiagr

Lees ook:Een sterke vrouw begint zelf over condooms
Lees ook:Zaadje vindt eitje online en vice versa
Lees ook:Eerste eicelbank van Nederland een feit
Lees ook:Spermadonoren mogen niet meer discrimineren
Lees ook:Vrouw wil geld van ex-man omdat ze geen seks kreeg

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>