‘Geen relaties op de werkvloer en zeker geen seks!’

‘Never dip your pen in the company ink’, luidt een Brits gezegde. Oftwel: duik niet met een collega in de koffer, want uiteindelijk draait dat uit op koffers pakken op je werk……..

Dat is ook de krachtige boodschap van relatietherapeut John Aiken. De consequenties van een gedoofde kantoorromance zijn volgens hem niet alleen verlies van baan, maar ook isolatie, veel geroddel en een slechte naam.

Hij raadt daarom aan om de bedrijfspolitek en/of het arbeidscontract erop na te lezen alvorens ook maar iets met een collega te beginnen, om na te gaan of ontslag dreigt.

“Kus elkaar niet op kantoor, raak elkaar niet aan en zeker geen seks”, luidt de goede raad van Aiken. “Stel steeds je grenzen. Maak ook geen ruzie in het openbaar noch op kantoor. Zorg er ook voor dat je prestaties optimaal blijven, zodat de roddelaars geen kans krijgen.”

Het lijkt evident maar dat is het lang niet voor iedereen: een relatie met je baas heeft veel invloed op hoe je behandeld zult worden en op hoe anderen je zullen zien. “Collega’s zullen zich ongemakkelijk voelen en denken dat er voortrekkerij in het spel is. Er zal geroddeld worden over jou, zelfs in je bijzijn.”

En dan is er nog dat vervelende einde van zo’n amourette, waarschuwt Aiken. “Als het niet bestendig is, zit je met het feit dat je elkaar dagelijks blijft zien, terwijl je gedumpt werd of zelf een collega dumpte. Dat kan behoorlijk pijnlijk zijn.”

Lees ook:Liefde op de werkvloer zorgt voor gedonder
Lees ook:Secretaresses over hun relatie met een bekende baas
Lees ook:Relatie op de werkvloer: geen half werk graag
Lees ook:Slechte bazen veroorzaken echtscheidingen bij werknemers
Lees ook:Over liefde en seks tijdens kantooruren

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>