Het is vrijdag de 13e: de dag van de echtscheiding, echt waar!

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat na 14 jaar huwelijk het voor 1 op de 3 getrouwde stellen over en uit is.

2 x de zogenaamde 7 years itch.

Voor de Vereniging Familierecht Advocaten Scheidingsmediators was dit de aanleiding om een speciale dag in het leven te roepen waarop landelijk aandacht wordt gevraagd voor het belang van deskundige begeleiding bij scheidingen: de ‘Dag van de Scheiding’.

Het uiteindelijke doel is het verbeteren van het proces rondom echtscheidingen, zodat (ex-)partners zorgvuldig en respectvol uit elkaar gaan. Amicaal scheiden in plaats van vechtscheiden.

Op 15 september 1796 werd in Nederland de allereerste echtscheiding uitgesproken. De datum van de Dag van de Scheiding is dan ook niet voor niets gekozen.

Vanaf 2010 wordt op of rondom deze datum waarop de eerste scheiding plaatsvond de Dag van de Scheiding georganiseerd. Dit jaar vindt de Dag van de Scheiding dus vrijdag de 13e september plaats.

Het NCRV-programma ‘Altijd Wat’ stond deze week ook geheel in het teken van echtscheiden. Door de bril van vaders, moeders en kinderen.

Lees ook:Vandaag is het De Dag van de Scheiding
Lees ook:Getrouwd op 9-9-99, gescheiden op 11-11-11
Lees ook:Belgen krijgen een maand om op hun echtscheiding terug te komen
Lees ook:Een echt(e)scheiding: de man zoekt verder, terwijl de vrouw zichzelf vindt
Lees ook:Explosie aan grijze echtscheidingen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>