Zet een stip in je handpalm als je slachtoffer bent van huiselijk geweld

De zogenaamde ‘black dot campaign’ is een nieuw initiatief dat slachtoffers van huiselijk geweld wil aanmoedigen om een kleine zwarte stip op de hun handpalm te tekenen, als een stille schreeuw om hulp…….

De bedenker hiervan was zelf slachtoffer en hoopt dat het initiatief snel aan populariteit zal winnen.

Wanneer het bekend genoeg is, zal iedereen die een stip ziet in een handpalm immers begrijpen dat de persoon vast zit en niet hardop om hulp kan vragen.

Natuurlijk kent de campagne niet zonder z’n zwakke punten, schrijft NINA.be vandaag.

Zo zijn sommige van de zwarte bolletjes die als voorbeeld werden getekend om de campagne te illustreren makkelijk te verwarren voor moedervlekken. Bovendien is het ook vaak behoorlijk moeilijk om de aandacht te vestigen op zo’n klein detail. Daarnaast is er ook de kans dat degene die huishoudelijk geweld tegen het slachtoffer pleegt de stip in kwestie ontdekt en herkent, en daarop gewelddadig reageert.

“Natuurlijk is de zwarte stip niet de oplossing voor iedereen”, stemmen de initiatiefnemers in. “Het positieve is echter dat hiermee duidelijk wordt dat slachtoffers van huiselijk geweld niet alleen zijn, en dat er gezocht wordt naar een manier om hen uit de nood te helpen. Als er op z’n minst één slachtoffer geholpen wordt, zal deze campagne al geslaagd zijn.”

Lees ook:Slachtoffers huiselijke geweld krijgen gratis verhuizing
Lees ook:Toename aantal mannelijke slachtoffers van huiselijk geweld
Lees ook:Vijftig Tinten Geweld
Lees ook:De andere kant van Valentijnsdag
Lees ook:Blijf van mijn lijf-huis voor mensen én dieren

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>