Het regent echtscheidingen deze warme zomer: hoe dat zo?

boulevardpersWe constateerden het deze week eerder al en niet alleen in de boulevardpers gaat het erover, maar ook bij ‘het gewone plebs’: het regent relatiebreuken.

Datingsites zien de inschrijvingen in de zomer ~net als na nieuwjaar~ omhoog schieten: we zitten in een scheidingspiek.

Daarover bericht ook nu.nl.

Psychologe Roos Woltering ziet wel een verklaring voor het hogere aantal gestrande relaties in de zomer.

“In de vakantie ga je samen weg en dat kan fantastisch zijn. Je gaat heel intensief met elkaar om, maar dat kan ook negatief uitpakken. Dan ga je je bezinnen, is dit de persoon waarmee ik verder wil?”

Volgens relatiecoach Leonie Linssen heeft het alles te maken met de waan van de dag.

“Het hele jaar is iedereen druk met werk, het sociale leven, hobby’s. Hierdoor zetten mensen hun gevoelens opzij, of ze marginaliseren het. In de zomer stopt dat, bijvoorbeeld door vakantie, en dat geeft ruimte. Hierdoor komen die gevoelens naar boven, en daarbij mogelijk ook het ontevredenheidsgevoel.”

Datingsite Relatieplanet stelt dat het bezoek in juli van dit jaar al 30% hoger is dan in juni. “In de zomer speelt de biologische klok een rol. De dagen worden langer en dit heeft effect op ons. Mensen voelen zich energieker”, is hun verklaring.

Ook bij Lexa zijn juli en augustus, samen met januari, de drukste maanden van het jaar. “Samen op vakantie gaan is de ultieme relatietest, niet iedereen komt daar heelhuids uit”, aldus Lexa. Ook daar is sprake van een stijging van 20% tot 25% in het aantal inschrijvingen in de zomermaanden.

Lees ook:Juni is de ideale maand om verliefd te worden!
Lees ook:3 miljoen singles smachten
Lees ook:Neem opa & oma mee op vakantie
Lees ook:Datingsites maken zich op voor de drukste tijd van ‘t jaar
Lees ook:Kinderwens? Sperma zwemt in de zomer het snelste!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>