Jongeren vinden dat ouders van nu te snel scheiden

Omdat kinderen tegenwoordig veel vriendjes en vriendinnetjes hebben van wie de ouders al gescheiden zijn, denken veel echtscheidende vaders en moeders dat hun kinderen er wel snel aan gewend zullen zijn.

Dat valt in de praktijk bittter tegen.

Vraag het adolescenten op de man af en ze zullen zeggen dat ze vinden dat ouders te makkelijk uit elkaar kunnen gaan……………

Dat blijkt uit een Leuvens Adolescenten- en GezinnenOnderzoek (LAGO) van de K.U.Leuven, dat sinds 2008 loopt en inmiddels gegevens heeft over zo’n 6000 Vlaamse jongeren. De nieuwste resultaten maakten de onderzoekers afgelopen week tijdens een studiedag bekend.

Zo blijkt echtscheiding een belangrijke rol te spelen in het welzijn van jongeren. Het onderzoek toont aan dat jongeren met gescheiden ouders vaker alcohol, cannabis en tabak gebruiken dan jongeren met ouders die bij elkaar zijn.

Eenvijfde van de oudere jongens van gescheiden ouders rookt cannabis, wat bijna het dubbele is van hun eeftijdsgenoten wier ouders nog samenwonen.

Maar kinderen kunnen ook gelukkig zijn na een scheiding. Co-ouderschap, waarbij een kind pendelt tussen de vader en de moeder, kan werken onder voorwaarde dat de ouders met elkaar én met de kinderen communiceren.

Zo niet, dan kan co-ouderschap juist negatieve gevolgen hebben voor kinderen. Vooral bij meisjes speelt dat een belangrijke rol.

Lees ook:Co-ouderschap het vaakst bij hoogopgeleide dubbele inkomens
Lees ook:Gescheiden ouders zorgen ervoor dat hun kinderen eerder gaan samenwonen
Lees ook:Aantal vechtscheidingen met kinderen neemt toe
Lees ook:Vechtscheiders moeten op diploma-uitreikingen hun strijdbijl begraven
Lees ook:Kinderen van gescheiden ouders zelf niet trouwlustig

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Jongeren vinden dat ouders van nu te snel scheiden

  1. Juspol

    Studie passyndroom bij kinderen en aanverwante stoornissen.
    Vele duizenden kinderen de dupe doordat in familierecht onder andere ook bij scheidingen, ook bij alle ongeregistreerde partnerschappen met kinderen, de dupe omdat in familierecht ook klakkeloos en zonder onderzoek toestandsbeeld en kenmerken moeders gezag wordt gegeven aan moeders zelfs met zeer ernstige stoornissen waaronder velen borderlinesyndroom.
    (Deze overlapping is overduidelijk en de daarna gepleegde kindermishandeling veelal door zulke vrouwen ook,inzake vervreemding vaders, eigen vaders).
    Zonder enige reden worden kinderen geborenen vervreemd van eigen vaders vaak, die niets hebben misdaan. Dat soort vrouwen leeft en handelt in vermeende gedachten al met valse verklaringen die nergens worden aangepakt of gecontroleerd in verweerschriften, omdat familierecht hier niets aan waarheidsvinding op dat terrein wenst te doen ook.
    GGZ zegt maar niks in zaken, en is gewoonweg dus ….medeplichtig.
    Dat is aan de orde en daar dient wat aan gedaan te worden inzake voor kinderen en belang van kinderen.
    Schande Nederland, afgang Nederland en geen rechtsstaat waardig.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>