Scheiding verkleint kans op nieuwe relatie

Ben je gescheiden? Heb je kinderen? Dan zijn de kansen op een nieuwe relatie bijzonder klein, tenminste, volgens onderzoek van Anne-Rigt Poortman. Als je een gescheiden vrouw bent met kinderen, dan zijn de kansen zelfs nog kleiner……………

Eén van de verklaringen voor bovenstaande stelling is dat mensen na een echtscheiding voorzichtiger zijn. Ze zijn niet meer zo happig om in een nieuwe relatie te stappen, laat staan in nog een huwelijk. Mocht er een relatie inzitten, dan gaat de voorkeur uit naar een lat-relatie of ongehuwd samenwonen.

Gescheiden mannen en vrouwen hebben meestal een partner die ook gescheiden is. Logisch. Je weet van elkaar wat je hebt meegemaakt, de ander weet in wat voor positie je zit en in wat voor positie hij of zij terechtkomt. Er zijn geen vooroordelen. Je hoeft allebei niet meer zonodig samen te wonen. Je hebt je leven samen, maar je hebt ook je eigen stuk. Het is goed zo.

Poortman spreekt zelfs over een eerste huwelijksmarkt, voor mensen zonder scheidingservaring, en een tweede huwelijksmarkt, voor mensen die wel eens gescheiden zijn. In welke markt je terechtkomt hangt van je sekse en leeftijd af. Vrouwen en ouderen zonder scheidingservaring hebben vaker een partner die is gescheiden, terwijl voor gescheiden mannen en jongeren geldt dat zij vaker een partner hebben zonder relatieverleden. Lijkt me ook logisch. Mannen die zijn gescheiden zoeken sneller een jongere vrouw waarmee zij weer opnieuw nageslacht kunnen maken.

Gescheiden vrouwen hebben vaak de zorg voor de kinderen en zijn daardoor niet meer zo vaak in staat zich in de relatiemarkt te storten, mocht de behoefte daar zijn. Dus wat doe je dan als gescheiden moeder zijnde? Dan zoek je een partner die ook is gescheiden, liefst met kinderen. Die begrijpt het wel als je zegt: Volgende week vrijdag kan ik iets regelen, maar dan moet ik wel om 23.00 uur thuis zijn.

Lees ook:Vrouwen blijven na scheiding langer single dan mannen
Lees ook:In de stad kom je beter aan de man dan op een dorp
Lees ook:Vrouwen zetten vaker stap tot echt(-)scheiden dan mannen
Lees ook:Merendeel vrouwen verwacht dat prins op witte paard voorbij komt galopperen
Lees ook:Hoogopgeleiden rond de 45 jaar met partner en kids zijn het allergelukkigst!

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Scheiding verkleint kans op nieuwe relatie

 1. Lisabet R.

  Of je doet een beroep op je vriendinnen, die soms liever op een paar kinderen passen dan bij hun eigen man uit eerste, tweede of derde huwelijksmarkt thuiszitten.

    /   Reply  / 
 2. Lisabet R.

  Of je doet een beroep op je vriendinnen, die soms liever op een paar kinderen passen dan bij hun eigen man uit eerste, tweede of derde huwelijksmarkt thuiszitten.

    /   Reply  / 
 3. L.Koppenol

  Allemaal mooi die onderzoeken. Doch gevolgen voor kinderen zijn desastreus gebleken getuige ook een onderzoek, een zeer gedegen onderzoek, sinds zo 1980. Heel veel kinderen, voornamelijk uit de risicogroepen waaronder éénoudergezinnen (verzorgend ouder hier meest de moeder na scheiding in 90 procent van de gevallen, wat de overheid ZEGT niet te willen nu) worden de dupe van vaak manipulatie bewust of onbewust gepleegd meestens door de dan verzorgend ouder zo blijkt. Gevolg letterlijke ziekte ook vaak. Velen komen terecht in psychiatrie onder andere met identiteitsstoornissen, met een verwrongen realiteitsbeeld, met verscheurde gevoelens, met ingeplante haat, door letterlijke hersenspoeling ook. En nog steeds dringt te langzaam door helaas voor het werkelijke belang kind dat wanneer de eigen vaders van kinderen in duizenden zaken nog steeds ook onterecht aan de kant worden gezet, ook al als kenmerkend iets in zekere stoornissen onder andere, waarin binnen een dag de eigen partner als aartsvijand wordt afgeschilderd, veelal zeer onterecht, waarin de scheidingsindustrie nog meedoet ook, dat hierdoor juist kinderen worden beschadigd c.q. kinderen in sitiuties worden gedrongen die hen beschadigen.
  Deze ‘cultuur’ van de wereld en ik in plaats van de wereld waarin een ieder leeft of moet kunnen leven zal zorgen voor nog meer en vermeerdering van problemen voor deze steeds groter wordende groep kinderen die deze stoornissen oplopen is de stelling. Er bestaat in dit land geen enkele verplichting zich aan de wet te houden aangezien het zelfs mogelijk is, zie nu waarop de overheid dan eindelijk wordt gewezen kennellijk, kinderen aan te geven als geboren met een streepje als vader. Terwijl vaders wel degelijk bekend zijn. Kinderen wie niet verteld wordt wie hun vader is. Of waarvan een ouder vader onterecht in verreweg de meeste gevallen zwart wordt gemaakt of erger ook. Het vaderbeeld wordt vernietigd willens en wetens, en ook daarin zullen die kinderen de wrange vruchten plukken omdat deze materie niet werd opgepikt of veel te weinig rekening mee wordt gehouden door alle werkers op dit terrein. En ook in familierechtspraak of in gezagskwesties. Per wet regelen van zaken is prima, de uitvoering ontbreekt het aan. Omgangsfrustratie waar niets of zeer weinig mee of aan gedaan wordt ten nadele van kinderen. Kwalijk en zeer laakbaar.

    /   Reply  / 
 4. L.Koppenol

  Allemaal mooi die onderzoeken. Doch gevolgen voor kinderen zijn desastreus gebleken getuige ook een onderzoek, een zeer gedegen onderzoek, sinds zo 1980. Heel veel kinderen, voornamelijk uit de risicogroepen waaronder éénoudergezinnen (verzorgend ouder hier meest de moeder na scheiding in 90 procent van de gevallen, wat de overheid ZEGT niet te willen nu) worden de dupe van vaak manipulatie bewust of onbewust gepleegd meestens door de dan verzorgend ouder zo blijkt. Gevolg letterlijke ziekte ook vaak. Velen komen terecht in psychiatrie onder andere met identiteitsstoornissen, met een verwrongen realiteitsbeeld, met verscheurde gevoelens, met ingeplante haat, door letterlijke hersenspoeling ook. En nog steeds dringt te langzaam door helaas voor het werkelijke belang kind dat wanneer de eigen vaders van kinderen in duizenden zaken nog steeds ook onterecht aan de kant worden gezet, ook al als kenmerkend iets in zekere stoornissen onder andere, waarin binnen een dag de eigen partner als aartsvijand wordt afgeschilderd, veelal zeer onterecht, waarin de scheidingsindustrie nog meedoet ook, dat hierdoor juist kinderen worden beschadigd c.q. kinderen in sitiuties worden gedrongen die hen beschadigen.
  Deze ‘cultuur’ van de wereld en ik in plaats van de wereld waarin een ieder leeft of moet kunnen leven zal zorgen voor nog meer en vermeerdering van problemen voor deze steeds groter wordende groep kinderen die deze stoornissen oplopen is de stelling. Er bestaat in dit land geen enkele verplichting zich aan de wet te houden aangezien het zelfs mogelijk is, zie nu waarop de overheid dan eindelijk wordt gewezen kennellijk, kinderen aan te geven als geboren met een streepje als vader. Terwijl vaders wel degelijk bekend zijn. Kinderen wie niet verteld wordt wie hun vader is. Of waarvan een ouder vader onterecht in verreweg de meeste gevallen zwart wordt gemaakt of erger ook. Het vaderbeeld wordt vernietigd willens en wetens, en ook daarin zullen die kinderen de wrange vruchten plukken omdat deze materie niet werd opgepikt of veel te weinig rekening mee wordt gehouden door alle werkers op dit terrein. En ook in familierechtspraak of in gezagskwesties. Per wet regelen van zaken is prima, de uitvoering ontbreekt het aan. Omgangsfrustratie waar niets of zeer weinig mee of aan gedaan wordt ten nadele van kinderen. Kwalijk en zeer laakbaar.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>