Waarom vrouwen nog steeds graag trouwen

Waarom zou je als vrouw van nu, met een goede carrière en een leuk leven nog willen trouwen?

Het huwelijk wordt tegenwoordig wel vaker onderuit gehaald als een ouderwets fenomeen.

Toch blijft het huwelijk jonge vrouwen van nu bezig houden.

Een docente genderstudies uit New York denkt te weten waarom vrouwen nog steeds willen trouwen…….

Los van het feit dat vrouwen in de 21ste-eeuw perfect hun eigen boterham kunnen verdienen, naar een spermabank kunnen gaan met hun kinderwens en een bevredigend sociaal leven kunnen leiden zonder een man, blijft de rol van getrouwde vrouw prikkelen.

Volgens Susan Shapiro Barash begint het bij veel vrouwen te kriebelen wanneer ze boven de 25 jaar komen.

“Het is niet dat deze vrouwen onder een steen hebben geleefd en zich niet bewust zijn van de populariteit van de echtscheiding. Wat hen overvalt, is het gevoel dat ze iets betekenisvols missen als ze nooit iemands vrouw zouden zijn. Het is een gevoel dat trouwens ook 30′ers tot 80′ers weet te raken. Heel veel vrouwen ontsnappen niet aan het beeld dat al decennia in ons geheugen is gegrift, namelijk dat het statuut van getrouwde vrouw belangrijk is.”

Voor haar meest recente onderzoek sprak ze met 200 dames uit verschillende steden en dorpen in Amerika. Ze varieerden in leeftijd, etniciteit en plaats op de sociale ladder. Ondanks hun verschillende achtergrond waren de attitudes ten opzichte van trouwen verrassend gelijkaardig.

* 80% liet zich bij het ja-woord voeren door romantische gevoelens.
* 80% zag/ziet het huwelijk als een persoonlijk doel.
* Ruim 60% gelooft dat ze een goede vrouw is / zal zijn.
* Ruim 60% wil(de) de ervaring voor niets in de wereld missen.
* 65% omarmt de traditie van huisje, boompje, beestje

“Het voordeel is dat vrouwen tegenwoordig een gevoel van eigenwaarde hebbe. Ze beslissen niet alleen zelf of ze al dan niet iemands vrouw willen zijn, ze laten ook duidelijk merken dat mannen overal hun steentje aan moeten bijdragen. Veel vrouwen hebben nu het geluk dat ze kunnen genieten van een proefperiode, alvorens ze die ring over de vinger geschoven krijgen”, besluit Barash.

Lees ook:Waarom na 30 jaar nog uit mekaar?
Lees ook:Vooral vrouwen trouwen met ‘de beste seks’
Lees ook:Iedere fase van een relatie bevat een nieuwe boobytrap
Lees ook:Vrouwen worden dikker van trouwen, mannen van scheiden
Lees ook:De Bindingsangst TopTien

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>