Mannen willen trouwen, vrouwen willen vooral kinderen

Niet alleen wil de man liever trouwen dan de vrouw, ook vindt hij het belangrijker om hoofdkostwinnaar te zijn.

Hij is niet dol op fulltime werkende moeders en een leven als huisman past al helemaal niet in zijn straatje.

Bovendien kan hij minder goed single zijn dan zij.

Desondanks zijn mannen vele malen zekerder dan vrouwen, ook als het aankomt op de liefde…….

Dit zijn een paar conclusies uit een onderzoek onder 2500 mannen en 1400 vrouwen door mannenzender Discovery Channel en vrouwenzender TLC.

Tweederde van de mannen vindt het aanvaardbaar als de vrouw hoofdkostwinnaar is, terwijl dit bij de vrouwen ruim driekwart is. Terwijl ruim de helft van de vrouwen vindt dat zij een fulltime baan moeten kunnen hebben naast het moederschap, weigert een kwart van de mannen pertinent om een dag minder te gaan werken.

Verder is het opvallend dat 81% van de vrouwen het prima zou vinden dat haar man huisman wordt en dat slechts eenderde van de heren deze rol wil vervullen.

91% van de vrouwen is weleens jaloers. Bij de mannen is dit slechts 14%. Vrouwen zijn bovendien veel onzekerder. Slechts 2% van de hen geeft aan nooit onzeker te zijn in de liefde. Bij de mannen beweert 60% dat.

Eenderde van de alleengaande vrouwen vindt zichzelf een echte ‘happy single’. Bij de mannen is dit slechts eenvijfde. Als hij dan ook eenmaal zijn partner heeft gevonden, wil hij haar ook voorgoed aan zich te binden: de helft vindt trouwen noodzakelijk, bij de vrouwen is dit maar 6%. Van de mensen met een relatie heeft 84% van de vrouwen een kinderwens, tegenover 42% van de mannen.

Mannen en vrouwen zijn het er over eens: vreemdgaan is ‘not done’. Hoewel ze bijna allemaal zeggen elkaar te vertrouwen in een relatie, controleert maar liefst tweederde van de vrouwen de telefoon van haar partner op geheime sms’jes. Let wel: eenderde van de mannen doet hetzelfde.

90% van alle mannen en vrouwen vindt dat seks een belangrijk onderdeel van een relatie is. Van degenen die dan ook een vaste partner hebben, zegt eenderde meerdere keren per week seks te hebben.

Lees ook:Viva-vrouwen gelukkiger in de liefde dan 40 jaar terug
Lees ook:Eind 20 is de ideale leeftijd om te trouwen
Lees ook:Vriendinschappen: vooral over alles kunnen praten
Lees ook:Seksleven single vrouwen sucks, ondanks grote kinderwens
Lees ook:Vrouwen zien hun man graag met geschoren klok- en hamerspel

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>