Wat is nou een moderne man?

Wanneer is een man een moderne man?

Als hij galant is en de deur voor vrouwen openhoudt of als hij ~net als zijn echtgenote~ een halve baan neemt en ook voor de kinderen zorgt?

Is een man anno nu een metroman, een macho met verstand of een kerel die zijn emoties kan laten zien? Of moet hij het allemaal tegelijk zijn.

Er is in elk gevel een hoop misverstand over…………

Zo blijkt uit een Duitse gezinsstudie.

In de ogen van vrouwen helpt de ‘moderne man’ in het huishouden en opvoeding, behandelt hij zijn partner als gelijke, denkt hij aan zijn gezin en is hij gevoelig.

Mannen van hun kant beschouwen zichzelf als ‘modern’ als ze netjes gekleed gaan, kosmopolitisch, carrièregericht en sportief zijn.

Het doorsnee-Duitse gezin oogt echter erg ‘ouderwets’: daar spelen de vrouwen nog steeds de hoofdrol in huis en zijn alleen het gras maaien en reparaties voor mannentaken.

Opmerkelijk is trouwens dat 85% van de ouders aangeeft dat hun kroost weigert mee te helpen bij het huishouden, omdat die er geen zin in hebben. Ook hier is het rollenpatroon klassiek: jongens vinden huishoudelijke taken weggelegd voor vrouwen.

Lees ook:Huwelijken van expats vaak zwaar onder druk
Lees ook:Vrouwen doen thuis dubbel zoveel als mannen
Lees ook:Mannen pissen over de rand, maar willen wel graag een schone pot
Lees ook:Moeders spelen hoofdrol in huiselijke ruzies
Lees ook:Maakt het wat uit of je een ouderwetse of een moderne burgertrut bent?

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>