Vrouwen met een hond in huis baren gezondere kinderen

baby-and-dog-best-friends

Vrouwen die een hond in huis hebben, baren gezondere baby’s. Al eerder werd bewezen dat dieren in huis hebben gunstig is voor het immuunsysteem van kinderen. Zo blijkt nu ook uit onderzoek door universiteit van Alberta in Canada onder 746 kinderen, geboren tussen 2009 en 2012. Van de deelnemende huishoudens met een huisdier had 70% een hond en 30% een andere viervoeter.

De baby’s werden in 3 groepen opgedeeld. De eerste groep kwam nooit in contact met honden, de 2e alleen tijdens de zwangerschap en de laatste groep tot 3 maanden na de geboorte. Vervolgens controleerden de onderzoekers de ontlasting van de baby’s om de darmflora te checken.

Baby’s die met een hond (of een andere viervoeter) opgroeien, ontwikkelen 2 nuttige darmbacteriën: de Ruminococcus and Oscillospira. Deze verlagen het risico op allergieën en eveneens op obesitas. Bacteriën die honden en katten meebrengen kunnen dus het immuunsysteem van je baby versterken.

Lees ook:Kinderen die opgroeien met een hond zijn ook geestelijk gezonder
Lees ook:Gezinnen met een hond zijn actiever
Lees ook:Vrouwen missen de hond op vakantie, meer nog dan hun partner, kind of vriendin
Lees ook:Een gouden gezonde combinatie: kinderen & dieren
Lees ook:Met de hond op mannen- of vrouwenjacht!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>