Valentijnsdag: mannen hebben liever seks dan romantiek

BlueHeartMorgen is het weer de grote dag van de liefde, maar Nederland stevent af op een sombere 14e februari. De kans op ‘valentijnsblues’ is groot dit jaar. Singles zitten met een jaloers en eenzaam gevoel thuis.

Zij ergeren zich aan de stelletjes en de zoetsappige facebookberichten van anderen.

Bovendien geven mannen de voorkeur aan seks, terwijl vrouwen liever merken dat er aan ze gedacht wordt tijdens de dag van de liefde – zelfs wanneer ze hebben aangegeven dat ze eigenlijk niets hoeven. Dat gaat niet goed samen…….

Zo blijkt uit onderzoek van Groupon onder ruim 1000 Nederlanders.

Ze hebben op Valentijnsdag liever seks dan een liefdevol appje, bloemetje of kaartje. Zelfs een romantisch weekend weg kan voor mannen niet op tegen de lijfelijke lusten. 95% van de single vrouwen en driekwart van de vrouwen in een relatie schatten de kans op actie in de slaapkamer op Valentijnsdag niet hoger dan gemiddeld. Driekwart heeft nog nooit de liefde verklaard op de dag van de liefde én een kwart van degenen die in een relatie zitten, geeft aan niets te doen omdat de romantiek is verwaterd in de loop van de jaren.

40% van de vrijgezellen geeft wel aan dat ze jaloers zijn op bevriende stelletjes en eenderde zondert zich zelfs compleet af deze dag. De verwachting van romantiek blijkt zelfs zo laag, dat ruim de helft van de vrouwelijke alleengaanden op Valentijnsdag zichzelf uit troost een kado geeft. Verstandig, want bijna de helft van de mannen in Nederland is niet van plan iets te kopen.

De hoop komt van vrouwelijke zijde. Waar bijna de helft van de mannen aangeeft niets te geven op Valentijnsdag, is 63% van de vrouwen wél van plan hun valentijn te verrassen. Zelf hopen zij hierbij nog altijd op traditionele romantiek zoals bloemen, kaartjes, een etentje of weekend weg. Ook de vraag welk ‘beroep’ vrouwen het meest sexy vinden, levert een klassiek antwoord op: zij kozen massaal voor de prins op het witte paard. Mocht deze prins geen tijd hebben voor alle aandacht, gaan de vrouwen graag met een piloot aan de haal. KLM kan hierdoor wel eens last van onderbezetting krijgen, want mannen dromen vooral van een date met een sexy stewardess.

In de categorie beroemdheden is Johnny de Mol bij vrouwen het belangrijkste doelwit, terwijl mannen het liefst willen dat Chantal Janzen blijft slapen.

Top-5 droomdates mannen
1. Chantal Janzen
2. Doutzen Kroes
3. Koningin Máxima
4. Katja Schuurman
5. Geraldine Kemper

Top-5 droomdates vrouwen
1. Johnny de Mol
2. Jan Kooijman
3. Marco Borsato
4. Barry Atsma
5. Waldemar Torenstra

Frederik van der Veen, managing director bij Groupon: “Valentijnsdag blijkt een weinig romantische dag voor ons Nederlanders, zo komt uit ons onderzoek. Zowel singles als stelletjes verklaren elkaar amper de liefde. Nu de valentijnsblues heerst, geeft Groupon singles en stelletjes de mogelijkheden op een speciale manier Valentijnsdag te vieren. Vrijgezel Nederland kan een ‘droomdate’ winnen met een stoere piloot of sexy stewardess en stellen kunnen elkaar verrassen met bijzondere uitjes.

Lees ook:Mannen verwachten op Valentijnsdag meer romantiek dan vrouwen
Lees ook:Anno 2012 lijken we de romantiek wel kwijt te zijn
Lees ook:Nederlandse man ervaart Valentijnsdag als een ‘moetje’
Lees ook:Valentijnsdag is weer van de vrijgezellen
Lees ook:Singles hebben een hekel aan de feestdagen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>