Een partner die je van ver haalt is lekker. En goed voor het nageslacht!

Iedereen weet dat kindertjes maken met familieleden vragen is om ellende.

Hoewel neef-/nicht-huwelijken in bepaalde culturen een normaal verschijnsel zijn, doet dit weinig goeds voor het nageslacht.

De uitdrukking is niet voor niets: ‘wat je van ver haalt is lekker’…..

Zo wordt bevestigd door een studie met genetische informatie over 350.000 mensen, waarover is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift NATURE.

Mensen die voortkomen uit een genetisch gemengde familie zijn doorgaans slimmer en hebben een grotere lichaamslengte. Ook hun longcapaciteit is groter en hun opleidingsniveau hoger.

Wanneer een neef en een nicht zich samen voortplanten, is dat kind zo’n 1,2 cm korter dan gemiddeld. Ook blijken deze kinderen 10 maanden korter onderwijs te volgen.

Aangenomen werd dat wanneer de genetische diversiteit in een familie beperkt is, het risico op hoge bloeddruk en hoog cholesterolniveau, bijdragers aan hart- en vaatziekten en diabetes, groter is. Maar dat blijkt niet het geval te zijn.

“Ons onderzoek beantwoordt vragen die Darwin als eerste stelde en die gaan over de voordelen van genetische diversiteit,” legt onderzoeker Peter Joshi uit. “Onze volgende stap is inzoomen op de specifieke delen van het genoom die het meeste baat hebben bij diversiteit.”

Lees ook:Vrouwen: trouwen is dubbel goed voor je hart!
Lees ook:Ouderen met een slecht huwelijk sterven sneller
Lees ook:Vrouwen die veel kinderen baren worden ouder
Lees ook:Hoe hoger je IQ, hoe hoger ook je lichamelijke weerstand
Lees ook:Kaaskoppen worden ouder, zeker als ze ook nog aan orale seks doen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>