Mannen vinden vrouw het mooist als ze 40% van haar make-up afpoetst

wash-off-make-upHet was al vaker de uitkomst van onderzoek: mannen haten geplamuurde vrouwenkoppen.

Ze zien haar het liefst bloot, ook qua make-up. Nu ja, een béétje geholpen door de kleurdoos. Het moet alleen niet zichtbaar zijn.

Mannen voelen zich het meest aangetrokken tot een vrouw wanneer ze 40% minder make-up draagt dan haar seksegenotes die vol in de verf staan……

Zo blijkt uit onderzoek van de aan de Britse universiteit van Bangor dat is gepubliceerd in Quarterly Journal of Experimental Psychology.

Professor Alex Jones: “De deelnemers aan het onderzoek hadden het totaal verkeerd voorspeld. Wat aantrekkingskracht betreft, vinden zowel mannen als vrouwen een fris gezicht meer sexy. De belangrijkste les die we hieruit kunnen trekken is dat ons idee over wat mannen aantrekkelijk vinden vaak niet klopt. Dat geldt voor lichaamstype, gewicht en zelfs zoiets zoals het gebruik van make-up.”

Uit eerdere onderzoeken bleek reeds dat vrouwen vaak pas na een maand relatie hun zuivere onbeschminckte hoofd durven te tonen en dat er zelfs een groep vrouwen is die zich nimmer met haar blote billen-gezicht toont aan de partner. Zij liggen nog in de verf in bed.

Lees ook:Vrouwen laten pas na een maand (of wat) relatie hun ware gezicht zien
Lees ook:Vrouwen die nog met make-up op in bed liggen
Lees ook:Simpel is het nieuwe sexy
Lees ook:Vrouw laat zich pas na maand bloot aan partner zien
Lees ook:Mannen houden niet van make-up. Oh nee?

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>