Angstzweet doet vrouwen de das om

sweating-makeup-off-blotting-face-gif

Er zijn 3 oorzaken van zweet: fysieke inspanning, omgevingswarmte en stress. De eerste 2 worden geproduceerd door de uitscheiding van de exocriene zweetklieren, terwijl stresszweet geproduceerd wordt door zowel de exocriene als de apocriene zweetklieren.

Als dat zweet zich mengt met de bacteriën op de huid, ontstaat er een onderscheidend onfris odeurtje.. De geur van een vrouw met stress doet anderen denken dat ze incompetent en onbetrouwbaar is………

Zo blijkt uit onderzoek o.l.v. dr. Susan Biehle-Hulette, waarover is gepubliceerd in PLOSone.

Zij en haar team namen van 44 vrouwen stalen af van de 3 verschillende types zweet, waarvan er een paar werden besprenkeld met deodorant. Vervolgens werden ze gebruikt om de invloed te meten bij anderen.

Aan 120 mannen en vrouwen werden video’s getoond van de proefpersonen terwijl ze alledaagse taken uitvoerden, zoals kantoorwerk, huishouden en zorgen voor de kinderen.

Alle mannen en vrouwen die tijdens het kijken het behandelde zweet roken, beschouwden de vrouwen als meer betrouwbaar, competent en met meer zelfvertrouwen.

Als ze echter geconfronteerd werden met het onbehandelde zweet, bestempelden ze de proefpersoon als ‘gestresseerd’. Meer nog: de mannelijke deelnemers beschouwden de vrouwen in de video’s zelfs als minder competent, betrouwbaar en met minder zelfvertrouwen als ze het stresszweet roken.

Het zou dus zomaar kunnen zijn dat dit onderzoek is gefinancierd door de firma AXE, FA of REXONA.

deodorant

Lees ook:Vrouwen ruiken of er seks in de lucht zit
Lees ook:In een goede relatie ruik je elkaars emoties
Lees ook:Zoekende singles: steek je neus eens in elkaars oksels!
Lees ook:Rookverslaving? Vrouwen zijn stress-smokers en mannen pret-paffers
Lees ook:Vrouwen ruiken het als mannen seks willen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>