Meer dan de helft vindt zijn of haar partner (veel) te vet

Het blijkt 1 van de lastigste dingen te zijn om tegen je partner te zeggen: ‘Je bent te dik’.

Beter is wellicht al: ‘Je wordt te dik’. Eerlijkheid voor alle,s lijkt me zo, maar die persoon kan ook zelf in de spiegel kijken en in de pashokjes constateren dat een maat L niet meer voldoet.

Als de partners uit de buurt zijn en het wordt recht op de mannen en vrouwen af gevraagd, antwoordt 60% dat de partner te dik is………

Zo blijkt uit onderzoek van de Britse Hartstichting onder ruim 1400 mensen.

Van de ondervraagde dames en heren gaf maar liefst 4% aan dat ze het fijn zouden vinden als hun man of vrouw 6 kilo (!) minder zou wegen. De voornaamste reden? “Voor hun gezondheid.”

Om de partner op de hoogte te brengen van deze kleine wens, zijn mensen redelijk rechtuit. 58% denkt namelijk dat ze best kunnen aanmoedigen om de levensstijl van hun partner te verbeteren door ze te zeggen dat ze ‘te dik’ zijn. Net zoals bij kinderen, is 3% van de ondervraagden bereid om hun partner te belonen voor zijn gezonde switch.

Maar ook het tegendeel gebeurt soms: 1% zou immers druk zetten op zijn of haar geliefde via ‘lieftallige’ dreigementen à la ‘als je nu niet afvalt, ga ik bij je weg’.

Volgens Zoe Hellman van Weight Watchers is er gewoon te veel keuze, waardoor we in een proces van ‘mindless eating’ terechtkomen. “Uit onderzoek blijkt dat mensen dagelijks 220 beslissingen nemen omtrent voeding en drinken. Dit komt onder andere door de toenemende populariteit van koffieshops en ‘meeneem’-voedsel. Tegenwoordig lijkt het wel dat je overal waar je bent eten en drinken kan kopen.”

Lees ook:Weight Watchers: ‘Ik krijg complimenten dat ik er zo goed uit zie!’
Lees ook:De nieuwe aanpak van Weight Watchers geeft jou de controle!
Lees ook:“Weight Watchers online verveelt nog steeds niet!”
Lees ook:Kerst 2013: slank dankzij Weight Watchers online!
Lees ook:Seks in het weekende graag

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>