Mannen en (zwangere) vrouwen gaan anders met echtelijke ruzie om

Mannen en vrouwen die hun eerste kindje verwachten reageren anders op stress als gevolg van relatieconflicten.

Vooral als er een vijandige sfeer hangt……….

Dat blijkt uit onderzoek van de Pennsylvania State University, onder 138 heteroseksuele koppels die hun eerste kind verwachten en waarover gepubliceerd is in het British Journal of Psychology.

De wetenschappers concludeerden dat bij mannen verhoogde stressniveaus, dat is meetbaar aan de hoeveelheid van het stresshormoon cortisol,  tijdens conflicten afhingen van de mate van  vijandigheid. Hoe vijandiger de discussie, des te hoger waren de stressniveaus bij de man. Voor de zwangere vrouwen gold dit niet.

Ook het herstel na de ruzie, de hoeveelheid cortisol gemeten 20 minuten na afloop, verschilde. Gespannen mannen herstelden langzamer dan gespannen vrouwen. Als de paren niet boos op elkaar waren, was er echter geen verschil.

“Vijandigheid en negativiteit in een relatie hebben een grote invloed op de geestelijke gezondheid en het welbevinden van een stel”, aldus onderzoeker Mark Feinberg. ”Tijdens een zwangerschap is het nog belangrijker om goed om te gaan met stress, vanwege de risico’s voor zowel de moeder als het ongeboren kind.”

Vrouwen zien discussies, ook al zijn ze negatief van toon, als een teken van betrokkenheid bij elkaar, volgens de onderzoeker.

Lees ook:Relaxte mannen scoren beter dan de stresshanen
Lees ook:Met een ontspannen lach ben je in een wip zwanger!
Lees ook:Van mooie onbereikbare vrouwen krijgen mannen het aan hun hart
Lees ook:Slecht liefdesleven? Geef je moeder de schuld maar!
Lees ook:Vaste relatie houdt stress in toom

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>