Mannen ‘s ochtends sneller uit de veren dan vrouwen

We zijn een druk en doenerig volkje, wij Nederlanders en dat is ‘s ochtends vroeg goed te merken.

Bijna de helft van de Nederlanders drukt nog even op de ‘snooze-knop’. Vrouwen meer dan mannen…………..

Dat blijkt uit een groot onderzoek in 10 Europese landen, in opdracht van een elektronicafabrikant onder 10.000 mensen.

Ruim de helft van de Europeanen blijkt moe, traag en chagrijnig te zijn als ze wakker worden. Van de ondervraagde Nederlanders blijft 44% graag nog 10 minuten in bed liggen als de wekker is gegaan. Eenderde heeft een half uur nodig om echt wakker te worden. Toch omschrijft de helft van de Nederlanders zichzelf als ochtendmens. Fransen en Duitsers omschrijven zichzelf het vaakst als vroege vogels.

Vrouwen soezen graag nog wat langer na het slapen door dan mannen: 72% van de vrouwen en 66% van de mannen blijft op doordeweekse dagen nog even liggen. Ook leeftijd is van invloed: 86% van de jongeren onder de 24 jaar soest op doordeweekse ochtenden. Bij 55-plussers is dit 60%.

Alarmerend is dat ruim 90% van de Nederlanders zich ’s ochtend niet fris en alert voelt. Bijna 60% voelt zich niet klaar voor de dag. Tweederde van de Nederlanders heeft last van de donkere dagen in de wintertijd. Als het ’s ochtend bij het wakker worden nog donker is hebben deze mensen meer last van een ochtendhumeur. We gaan daarin gelijk op met Denen en Britten.

Lees ook:Hoe tolerant ben jij in het ledikant?
Lees ook:Feestdagen of Vreesdagen ?
Lees ook:Nederlandse paren keren elkaar ‘s nachts de rug toe
Lees ook:Veel vrouwen voelen zich nou nooit eens sexy
Lees ook:Singles hebben geld-sores

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>