Mannen hebben 7x zoveel stress in de file als vrouwen

Vertragingen met het openbaar vervoer, maar zeker ook files: het is allemaal erg slecht voor ons mensen in het jachtige bestaan.

Vorige week bleek uit onderzoek reeds dat mensen die lange tijd moeten reizen voor woon-werkverkeer om die reden vaak in een echtscheiding belanden.

Vooral de heren gaan in de vlekken wanneer de borden boven de weg gaan knipperen of oponthoud aangeven……………

Een onderzoek in opdracht van navigatie leverancier TomTom heeft het stressgehalte onderzocht bij mannen en vrouwen tijdens een file.

Mannen hebben 7 x meer stress dan vrouwen. Vrouwen zijn nauwelijks gestrest. Ze hebben een stressverhoging van nog geen 6% terwijl mannen rond de 60% zitten.

Deze stress resulteert in ademhalingsproblemen en pijn op de borst en in diverse spieren. Maar dan is het gevaar nog niet geweken. De chauffeurs worden agressiever en onberekenbaar. Dit laatste maakt het rijden onveilig.

De eerste 20 minuten zijn het zwaarste. Daarna is voor de meesten het grote gevaar geweken. Tweederde van de vrouwen en de helft van mannen functioneert dan weer normaal om hun rit in rust te vervolgen.

Lees ook:Vrouwen ervaren intensere pijn dan mannen
Lees ook:Vrouwen vinden gespierde mannen lekker, maar overdaad schaadt
Lees ook:Het gebroken hart syndroom treft vaker vrouwen dan mannen
Lees ook:Met een gebroken hart naar de cardioloog
Lees ook:Meiden, op woensdagavond scoor je het beste een vent!

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Mannen hebben 7x zoveel stress in de file als vrouwen

  1. Paul van Rooijen

    Wist je dat deze 20 minuten stress in het verkeer 6 uren doorwerkt in je lichaam! Denk niet dat het herpakken van de ademhaling etc een ommekeer is. Oplossing is tijdens of na deze stressfase gerichte oefeningen toe te passen. Hartcoherentietraining is heel effectief.

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Vrouwen mentaal zwaarder belast door woon-werkverkeer dan mannen | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>