Honden zijn aanhaliger met mannen dan met vrouwen

Lijkt er toch nog een dierencliché bevestigd te worden.

Een paar maanden geleden bleek uit onderzoek dat vrouwen met hun kat een welhaast moeder-kind-relatie onderhouden.

Vrouwen zijn dus katgericht.

Nu ken ik talloze ~single zowel als getrouwde~ vrouwen die een hond hebben, maar als je het aan de hond zelf vraagt is hij eerder mangericht………..

Zo blijkt uit weenschappelijk onderzoek van de universiteit van Wenen.

Dezelfde onderzoekers als van de bovengenoemde kat-vrouw-studie, toonden nu aan dat als honden een mannelijk baasje hebben, ze eerder geneigd zijn om toenadering te zoeken en langer bij hem te blijven dan bij bazinnetjes het geval is.

Dat betekent volgens de onderzoekers echter niet per definitie dat honden zich meer tot mannen aangetrokken voelen dan tot vrouwen. Mogelijk krijgen de dieren door hun genetische achtergrond eerder de impuls om op een man af te stappen.

“De gevoeligheid van honden met betrekking tot het geslacht van hun baasje heeft mogelijk te maken met hun afstamming van wolven”, verklaart onderzoeker Manuela Wedl op Discovery News. “Bij wolven hebben verschillende seksen ook heel duidelijk verschillende sociale rollen.”

De wetenschappers kwamen tot hun bevindingen door een experiment waarbij ze nauwkeurig de interactie tussen honden en hun baasjes observeerden.

10 mannelijke en 12 vrouwelijke hondenbezitters kregen om de beurt de opdracht om verschillende foto’s van honden te bestuderen. Terwijl de baasjes druk bezig waren en niet op de omgeving letten, werd hun hond de ruimte in geleid.

Toen bleek dat honden met mannelijke baasjes in deze situatie sneller en gedurende een langere periode toenadering zochten dan die met bazinnetjes.

De hondeneigenaren maakten ook een persoonlijkheidstest. Hieruit bleek dat hun karakter invloed had op de toenadering van de honden. Mannen en vrouwen met een neurotische en ietwat onzekere persoonlijkheid bleken vaker te worden benaderd door hun hond.

Volgens de wetenschappers is dat te verklaren. “Mensen met een wat onzeker karakter zoeken zelf vaak meer interactie met hun hond, waardoor het dier er mogelijk aan gewend is om vaak dicht in de buurt van de baas te zijn”, aldus hoofdonderzoeker Wedl.

Lees ook:Toch waar: baas lijkt op hond
Lees ook:Veel vrouwen voeren de beste gesprekken met hun hond
Lees ook:Kattenbaasjes zijn intellectueler dan hondenbaasjes
Lees ook:Honden met mannelijke baasjes zijn agressiever dan die met een bazin
Lees ook:Onze grote liefde is vaak zwaar behaard

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Honden zijn aanhaliger met mannen dan met vrouwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>