Mannen horen niet wat mooie nieuwslezeressen vertellen

Sascha de Boer, Eva Jinek of wellicht Margreet Spijker.

Smaken verschillen, maar mannen die voor een presentatrice van een nieuwsrubriek of journaal vallen, horen niet meer echt wat zij zegt.

Haar schoonheid leidt af van de inhoud. Zeker als zij goed ‘in de verf’ zit………..

Onderzoekers aan de universiteit van Indiana lieten 400 mannen en vrouwen naar 2 versies van 1 nieuwsuitzending kijken, telkens gelezen door dezelfde vrouwelijke nieuwslezeres.

In versie 1 droeg ze een strak donkerblauw vestje en een rok, die haar heupen en taille accentueerde. Ze kreeg ook nog felrode lipstick en een halsketting. In de versie 2 droeg de nieuwslezeres een losse, vormeloze rok en vest, geen halsketting en geen rode lippenstift.

De mannen en vrouwen werd vervolgens gevraagd naar de inhoud van de uitzending. Mannen bleken opvallend beter geluisterd te hebben naar de ‘onopgemaakte’ versie dan in de sexy versie. Vrouwen scoorden ongeveer even hoog als mannen bij het sexy nieuwsanker, maar beduidend slechter dan mannen bij het onsexy anker.

“Als de nadruk op seksuele aantrekkelijkheid ligt, dan worden mannelijke kijkers afgeleid van de boodschap en de informatie”, aldus onderzoeksters Maria Elizabeth Grabe en Lelia Samson.

Volgens hen ligt dit aan het feit dat mannen visuele prikkels verkiezen boven verbale. Met andere woorden: ze kijken hun ogen uit, maar het nieuws gaat het ene oor in en het andere weer uit.

Lees ook:Mannen kijken naar borsten. Vrouwen nog veel meer!
Lees ook:Veel vrouwen voelen zich nou nooit eens sexy
Lees ook:Over de diep verscheurde gevoelens van kinderen van echtscheiders
Lees ook:A’dam & E.V.A.-café’s vormen de nieuwe single-ontmoetingsplekken op zondagavond
Lees ook:De kick van lipstick II

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>