Drukke dertigers draaien reeds de midlife-crisis in

De reeds veelbesproken drukke combinatie van werk, carrière, gezin en sociaal leven zorgt voor zoveel stress bij 30′ers van nu dat de midlife-crisis zich ongewoon vroeg voordoet…………..

Een Brits onderzoek naar de leeftijd waarop de midlifecrisis zich manifesteert gaf verontrustende uitkomsten. Mannen en vrouwen tussen de 35 en 44 jaar blijken hier al vaak aan te lijden. Het is het gevolg van leven in een snelkookpan.

21% van de late 30′ers en vroege 40′ers voelt zich regelmatig eenzaam, meldt gezondheidsnet.be. Een kwart wil dolgraag meer tijd voor het gezin en 23% klaagt dat ze nauwelijks tijd hebben voor vrienden.

Dit als gevolg van de combinatie van werkstress en de grote druk van de zorg voor het gezin.

Voor 28% van deze bevolkingsgroep zorgt dit niet alleen voor tijdelijke ongemakken, maar heeft dit ook gevolgen op lange termijn zoals het nemen van ontslag en/of het krijgen van een burnout of depressie met als gevolg daarvan een vroege midlife-crisis.

Lees ook:Midlife-crisis nu reeds bij 35 jaar!
Lees ook:Mannen van nu hebben helemaal geen midlife-crisis
Lees ook:De quarterlife crisis: omdat er zoveel te kiezen valt
Lees ook:50′ers hebben de tijd van hun leven
Lees ook:Jongeren zijn eenzamer dan ouderen

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Drukke dertigers draaien reeds de midlife-crisis in

  1. Pingback: De quarterlife crisis: omdat er zoveel te kiezen valt | Relatie

  2. Psycholoog Jan Schrans

    Ja inderdaad. Vergeet ook niet dat in deze leeftijdscategorie mensen jonge kinderen hebben. burnout verschijnselen steken hier de kop op. Net op het moment dat de financiële draaglast het hoogst is en dat de carrière een definitieve loop krijgt.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>