Hoe sexy is jouw lijf? Hier is de rekenformule!

De beroemde heup-taille-index. Het zandloperfiguur dat al eeuwenlang bewonderd, bezongen en geschilderd wordt.

Er is nu een formule waarmee je eenvoudig kunt vaststellen hoe dicht je bij het ideale lijf zit………

De relatief eenvoudige berekening werd ontwikkeld door wetenschapper Barnaby Dixson.

‘Het perfecte figuur’ ziet Dixson vanuit het mannelijk perspectief: hij onderzocht welk type vrouwenlichaam door heren het meest sexy gevonden wordt.

Dat blijkt een lijf te zijn waarvan de heup/taille ratio 0.7 is. Dat wil zeggen dat het middel exact 70% van de heupen beslaat.

Volgens Dixson is de formule waterdicht en om dat aan te tonen paste hij zijn berekening toe op enkele van de mooiste vrouwen ter wereld.

Onder meer Kate Moss, Jessica Alba, Marilyn Manroe en Victoria’s Secret-Angel Alessandra Ambrosio (zie afbeelding hiernaast) bleken allemaal een 0.7 ratio te hebben.

De wetenschapper uit Nieuw-Zeeland stelt bovendien dat vrouwen, die in het bezit zijn van dit ‘perfecte figuur’, zich geen zorgen hoeven te maken over te kleine borsten, dikke billen, voos haar of een scheve neus: in het geval van een 0.7-ratio zouden andere factoren namelijk langs de heren heen gaan.

“Het is erg waarschijnlijk dat zo’n figuur signalen naar de mannenhersenen zendt, dat hij met een heel vruchtbare vrouw te maken heeft”, verklaart Dixson desgevraagd. “En dat zij in staat is hem gezond nageslacht te bezorgen, ongeacht haar kledingmaat. Het gaat erom hoe lichaamsvet verdeeld is, dat zegt wat over de vruchtbaarheid.”

Dixson bestudeert als antropoloog al langer wat mannen en vrouwen uit verschillende uithoeken van de wereld aantrekkelijk aan elkaar vinden. Zijn formule leverde hem weliswaar een televisieoptreden in Australië op, maar daarmee is de kous voor hem zeker niet af.

Zo stelt hij eveneens dat mannen beter niet naar de sportschool kunnen gaan, omdat vrouwen niet van gespierd houden. ”Op biologisch niveau neigen vrouwen meer naar een magerder persoon, met hier en daar zelfs vrouwelijke trekjes”, aldus de onderzoeker. “Deze eigenschappen worden door dames namelijk meer geassocieerd met een zorgzame, attente man en dus een betere partner.”

Lees ook:Eindelijk! De formule voor een goed huwelijk.
Lees ook:Kijk, de ware liefde vinden is gewoon wiskunde
Lees ook:Mannen, maar ook vrouwen met platte buik zijn mateloos populair
Lees ook:Alarm: De zandlopervrouw sterft uit
Lees ook:Lekkerste vent van NL: een James Bond die ook nog eens ideale schoonzoon is

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Hoe sexy is jouw lijf? Hier is de rekenformule!

 1. Pingback: Mannen zijn niet te paaien met hoge hakken | Relatie

 2. Pingback: Vrouwen willen slank met rondingen. Gratenpakhuizen à la Victoria Beckham zijn uit | Relatie

 3. Pingback: Vrouwen denken vaak onterecht dat ze zandloperfiguur hebben | Relatie

 4. Pingback: Hoe ziet de ideale man eruit volgens vrouwen? | Relatie

 5. Pingback: Waarom vrouwen uiteindelijk niet voor gespierde mannen gaan | Relatie

 6. Pingback: Mannen gaan het liefst op stap met blonde welgevormde meiden | Relatie

 7. Noob

  NOOBS

    /   Reply  / 
 8. jessy

  Jeetje jammer zeg dit soort berichten lees je steeds meer.. net zoals die onzin over de zgn aantrekkelijke ‘dadbods’ mannen met een bierbuikje sexier? No way! Size doesnt matter? Geloof me; size DOES matter.. wij vrouwen zijn gewoon voorzichtiger in het bekritiseren van mannen.. en veel te bescheiden want elke man droomt van jong strak dikke tieten etc. En wij vrouwen niet? Bullshit dus.. red. Vrouwen sex en relaties

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>