Waarom westerse vrouwen bijvoorbeeld Johnny Depp zo lekker vinden

Johnny_DeppDe voorkeur van vrouwen voor een bepaald type man is ook afhankelijk van de kwaliteit van de gezondheidszorg in het land waar ze wonen.

Zo vinden vrouwen hier in het Westen andere typen mannen aantrekkelijk als de vrouwen in het Verre Oosten of Zuid Amerika……

Dit wordt bevestigd door een studie van de Schotse University of Aberdeen. 4500 heteroseksuele vrouwen tussen 16 en 40 jaar foto’s kregen foto’s te zien van verschillende mannelijke gezichten. Daaruit moesten zij hun favoriet kiezen.

Vrouwen uit Europa, Amerika, Zuid-Amerika, Canada en Nieuw-Zeeland konden op de website Face Research Lab hun voorkeuren opgeven. De volledige studie is gepubliceerd in het tijdschrift ‘Proceedings of the Royal Society B’.

Vrouwen die leven in landen met een goede gezondheidszorg, mannen met ‘vrouwelijke’ trekjes verkiezen boven de ‘echte’ stoere mannen.

Het omgekeerde geldt voor landen met een slechtere gezondheidszorg. In Zweden, het land met de beste gezondheidszorg, verkiest 68% van de vrouwen de ietwat ‘vrouwelijke’ mannen. Terwijl in Brazilië, het land met de slechtste gezondheidszorg, 55% van de vrouwen voor de ‘echte mannen’ gaat.

“Men dacht altijd dat schoonheid en cultuur een rol speelden in de partnervoorkeur. Uit ons onderzoek blijkt dat omgevingsfactoren, zoals het niveau van de gezondheidszorg in een land, bepalend zijn voor de partnerkeuze. Hoe beter de gezondheidszorg, hoe sneller vrouwen kiezen voor ‘vrouwelijke’ mannen”, zegt onderzoeksleidster en psycholoog Dr. Lisa DeBruine.

Vroeger gold de wet van de sterkste, dus gingen vrouwen op zoek naar mannen van wie ze zeker waren dat ze zouden zorgen voor een gezond en sterk nageslacht. In landen met een goede gezondheidszorg geldt dat niet meer. Westerse vrouwen zoeken nu vooral mannen die bereid zijn te helpen in het huishouden en de opvoeding van het nageslacht.

Dit verklaart dus waarom acteurs zoals Johnny Depp  en Orlando Bloom, die ‘vrouwelijke’ trekjes hebben, zo begeerd zijn door westerse vrouwen. terwijl zij vroeger nog een zwak hadden voor ‘echte’ mannen zoals Sean Connery.

Lees ook:Westerse man is ‘uit’ in China
Lees ook:Zo krijg je met je foto op een datingsite de meeste respons
Lees ook:Bij moderne stellen lijken man en vrouw steeds meer op elkaar
Lees ook:Helft van huidige baby’s gaat 100 halen
Lees ook:De meest sexy mannen zijn Britten, de meest sexy vrouwen komen uit Colombia

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Waarom westerse vrouwen bijvoorbeeld Johnny Depp zo lekker vinden

  1. tammy

    Vind er niks aan.

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Wouter Bos-vaders tasten zelfvertrouwen van vrouwen aan | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>