Aangenaam, ik ben een swoftie

dove-grey-gorgeousEerder vandaag schreven we hier over rijpere vrouwen die zichzelf manifesteren als seksueel aantrekkelijk en/of jonge minnaars aan de haak slaan: de zogenaamde MILF’s en Cougar’s.

In Groot Brittanië manifesteert zich momenteel nog een ander soort 50+ vrouw.

Ze is happy en single en we noemen haar swoftie………….

Het is de afko van Single Woman Over Fifty.

De 600.000 oudere Britse vrouwen die vrijgezel, weduwe of gescheiden zijn, waren nog nooit zo gelukkig. Ook zijn ze nog nooit zo actief en leergierig geweest.

Dat blijkt uit een recente studie. Meer oudere vrouwen dan ooit zijn blij zijn met hun vrijheid, 21% van hen woont alleen, dat is een stijging van 5% in de laatste 10 jaar. 17% zegt actief op zoek te zijn naar een partner en te daten, 20% heeft een geweldig sociaal leven.

Deze vrouwen zijn niet bang zijn van technologie, eenvijfde is digitaal actief via Facebook of Twitter. Bijna de helft leerde een nieuwe vaardigheid na hun 50ste, vooral computerlessen, een vreemde taal, koken en zelfs salsalessen zijn populair.

Een kwart nam een fitnessabonnement en proberen te diëten voor hun gezondheid, 18% reist naar het buitenland en vindt nieuwe culturen ontmoeten het meest opwindende aspect van hun leven. Een kwart van de vrouwelijke 50-plussers zegt dat ze nog nooit zo gelukkig waren in hun volwassen leven.

Onderzoekster Christine Northam: “Steeds meer vrouwen tussen de 50 en 60 zijn single. Ze maken hier iets positiefs van om nieuwe vaardigheden te leren, nieuwe mensen te ontmoeten en te genieten van een nieuwe fase in hun leven. Het stereotype beeld van de oude vrijster is een mythe: veel van deze vrouwen zijn glamoureus en hebben controle over hun leven, dit maakt dat dit de mooiste jaren van hun leven zijn.”

Lees ook:Stad van de liefde favoriete stek van singles
Lees ook:Waarom denken we toch dat een relatie de sleutel is tot ons geluk?
Lees ook:Senioren zijn veruit het eerlijkste op datingsites
Lees ook:Mannen geven meer geld uit aan eerste date dan vrouwen
Lees ook:100 singles

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Aangenaam, ik ben een swoftie

  1. Pingback: Single, sexy, 50+ en geen geraniums in huis | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>