Nieuw datingprogramma bij KRO-NCRV voor senioren

HotelRomantiek-Groepsfoto

Uit diverse onderzoeken bleek reeds dat de senioren de succesvolle online daters zijn. 60+ singles wagen zich steeds vaker op de digitale liefdesweg. Vooral de iPad speelt hier een belangrijke rol in.

Dat merken ze ook bij E-matching. “De stijging zat eerst in de groep 30- tot 60-jarigen. Nu zien we dat ook steeds meer 60-plussers zich inschrijven. Maar de grootste stijging vindt plaats bij 70-plussers: ongeveer 50%”, vertelt mede-oprichter Jasper Jan de Konink in 2015 reeds bij nu.nl.

Senioren van nu hebben maar weinig digi-angsten meer. “Ze worden handiger op de computer. Maar vooral de populariteit van de iPad heeft het gebruik van internet voor deze groep opengebroken”, aldus de Konink. Hij ziet dat daarnaast ook het taboe op internetdaten onder ouderen is afgenomen. “Het is geaccepteerder geworden. Het valt me op hoe vaak mensen op latere leeftijd na bijvoorbeeld een scheiding nog aan het daten gaan.”

Ouderen verschillen in hun dategedrag nauwelijks van 30′ers of 40′ers. ‘Ze hebben globaal dezelfde behoeftes. Wel merken we dat oudere gebruikers vaker naar ons bellen met vragen over privacy of hoe ze een foto moeten uploaden. Ze hechten aan betrouwbaarheid en vinden het prettig om met echte mensen te praten.’

Ook de Nederlandse Publieke Omroep speelt hierop in. 12 alleenstaande vrouwen en 12 alleenstaande mannen tussen de 62 en 79 jaar oud (of jong) gaan op zoek naar de liefde in het nieuwe KRO-NCRV programma ‘Hotel Romantiek’ . Bij onze zuiderburen is het format reeds een succes. Onder leiding van presentatoren Marlijn Weerdenburg en Stijn van Vliet, Tim Senders, Daan Boom en Jasper Demollin (bekend van het programma Streetlab) brengen ze 10 dagen met elkaar door in een hotel in Zwitserland.

De senioren die graag nog de liefde weer eens willen vinden, voeren opdrachten uit en brengen vrije tijd samen door om elkaar beter te leren kennen. Aan het eind van elke dag bepaalt iedereen zijn of haar top 5 aan potentiële nieuwe liefdes.

Deze mensen hebben uiteraard allemaal hun eigen, vaak heftige verhaal: scheidingen, ernstige ziektes, weduwe, weduwnaar, sterfgevallen in de directe omgeving. Ze hopen via ‘Hotel Romantiek’ opnieuw een grote liefde te treffen om samen oud of nog ouder te worden. Vanaf begin september op NPO 1.

Lees ook:Senioren bevolken datingsites
Lees ook:Datingsites zijn hot in december, overspelsites bevriezen
Lees ook:Senioren zijn de succesnummers bij online dating
Lees ook:Nederlandse singles verdrijven ‘januari blues’ met daten
Lees ook:Single-legioen groeit met een miljoen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>