Boer Zoekt Vrouw is helemaal top voor de wetenschap!

boer-tom-en-zijn-logees_0‘Boer Zoekt Vrouw’ houdt alweer een paar weken lang op zondagavond 4 miljoen mensen aan de buis gekluisterd.

Ook voor wetenschappers is het KRO-programma fantastische kost, want het is er net een apenrots………

“Het is de samenleving in een soort snelkookpan”, aldus bioloog en apendeskundige Patrick van der Veen in het RTL-Nieuws.

“In het proces waarin mensen elkaar leren kennen zie je hele basale dingen langskomen. Zoals Geert, die ruikt graag aan vrouwen. Het is bewezen dat geur een belangrijke rol speelt in de liefde.”

Relatiedeskundige Marcia Chong heeft het vaak over ‘Boer Zoekt Vrouw’ met haar cliënten. Ze krijgt veel 50-plussers over de vloer en herkent dus veel situaties uit het programma.

“Het zijn vaak mensen die vrij zeker zijn van wat voor partner ze zoeken. Maar daarin zitten ook valkuilen: veel van hen zitten vast in het patroon van hun oude relatie.”

De belangrijkste les, volgens Chong: “Ik probeer mensen in te laten zien dat het beeld dat zij scheppen van de perfecte partner niet reëel is. Ik hou ze een spiegel voor en daar helpt Boer Zoekt Vrouw bij.”

Van der Veen ziet dat ‘Boer Zoekt Vrouw’ allemaal theorieën over relaties weerlegt.

“Er wordt gezegd dat er minder concurrentie is onder vrouwen in de overgang, maar de vrouwen van Geert concurreren zeker met elkaar. Boer Tom zegt dat hij geen vast type heeft, maar die meiden zijn kopieën van elkaar. Dat is allemaal terug te leiden naar de biologie.”

Lees ook:Boer Zoekt Vrouw’s Geile Geert is voer voor carnavalskraker
Lees ook:Vrouwen springen op de bres voor boer Geert in DWDD
Lees ook:Boer Zoekt Vrouw: Mooie Tom, Geile Geert, Stille Bertie, Kaaskop Theo en Snelle Jan
Lees ook:Boer Zoekt Vrouw Ada zoekt andere man
Lees ook:Boer Zoekt Vrouw Jos (2009) publiceert levens- en liefdesverhaal

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>