Waarom vrouwen vallen voor onhandige klungels van ‘Boer Zoekt Vrouw’

RihannaFarmerDit weekend was er de kick-off van een nieuw seizoen Boer Zoekt Vrouw.

Er kan nu geschreven worden naar de zoekende agrariërs.

En nog meer dan anders hebben de eenzame boeren een rugzakje.

Gescheiden, weduwnaar, bindingsangst.

En Nederland smult ervan….

Zo meldt Editie.nl.

Het succes genaamd Boer Zoekt Vrouw blijft maar doordenderen. Maar liefst 3,3 miljoen mensen stemden gisteren af op het kijkcijferkanon van de publieke omroep. En ook de tijdlijn van Twitter overstroomde met #bzv tweets.

In totaal werden er 11.617 #bvz-tweets gestuurd. Natuurlijk over knappe boer Tom, maar zoals ieder seizoen werd gister ook de onhandigheid van de boeren veelvuldig uitgemeten.

“De gebreken van de boeren vormen een groot deel van het succes”, zegt TV-recensent Ron Vergouwen. “De casting van het programma is dan ook heel belangrijk.”

De programmamakers gaan op zoek naar gewone mensen die net als in het gewone leven een raar uiterlijk, vreemd accent of vreemde gewoontes hebben. Vergouwen: “De types zijn altijd enorm goed gecast.”

Meer dan voorgaande seizoenen doen er dit jaar rebound-boeren mee: mannen die wel liefde hebben gekend en nu weer single rondlopen. Zo is boer Theo door zijn vorige vrouw verlaten, boer Willem is gescheiden en Geert de 65-jarige fruitteler is weduwnaar.

Grote kans dat deze boeren met emotionele bagage overstelpt worden door brieven. Harco en Theo kunnen in ieder geval rekenen op een brief en Els Rozenbroek:

Waarom vallen vrouwen massaal voor dit soort mannen? “Sociaal onhandige types zijn minder bedreigend. Die gaan immers niet vreemd”, zegt relatietherapeut Irene Verwey. “Vooral zorgzame types zullen op deze mannen reageren. Die denken dit soort mannen nog te kunnen ‘redden’.”

Maar Verwey waarschuwt: “We tillen te licht aan sociale obstakels in relaties, die de mannen in ‘Boer Zoekt Vrouw’ ook hebben. Vaak denken we nog wel wat aan de ander te kunnen veranderen. Maar dan kom je bedrogen uit.”

 

Lees ook:Boer Zoekt App
Lees ook:Veel boeren zoeken weer een vrouw
Lees ook:Boer Zoekt Vrouw heeft de boer hartstikke sexy gemaakt
Lees ook:Voor het eerst 5x ‘Boer vindt Vrouw’?
Lees ook:Boer Zoekt Vrouw: Mooie Tom, Geile Geert, Stille Bertie, Kaaskop Theo en Snelle Jan

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>