Zoete Hollywood-films versus voetjes op de vloer

Wie dol is op romantische blockbusters of romcoms kan af en toe wel een realitycheck gebruiken.

De liefde is in het echte leven namelijk enorm je best doen en niet altijd even ‘lang en gelukkig’………

CHECK 1: ‘Pretty Woman’
Je ex rijdt niet met een witte limo voor de deur en klimt niet langs de brandladder omhoog om je ruikers met bloemen te overhandigen? Dat is vreemd. In Hollywood zijn ‘over the top’, romantische gebaren namelijk schering en inslag.

CHECK 2: ‘Knocked Up’
In dat feestbeest zit een fantastische, lieve zorgzame betrouwbare vader, die weleens de man van je leven zou kunnen zijn. Helaas is de kans groter dat hij gewoon een player is die je na die ene avond nooit meer zult terugzien.

CHECK 3: ‘The Notebook’
Iedereen herinnert zich het moment dat Noah Allie voor het eerst ontmoet en meteen voor haar valt. ‘If you’re a bird, I am a bird,’ zou weleens de schattigste filmquote aller tijden kunnen zijn, maar die woorden zijn nog nooit uit de mond van een echte man gehoord.

CHECK 4: ‘When Harry Met Sally’
Je vraagt je voortdurend af waar die verdomde prins op het witte paard nu eigenlijk zit? Wel, volgens deze film hoef je het niet ver te zoeken. Helaas heeft je beste vriend in de realiteit vaak al een vriendin of is hij iemand waar je echt niet mee naar bed wil.

CHECK 5: ‘13 going on 30’
Die gestoorde, maar innemende buurman is een fotograaf die lijkt op Mark Ruffalo. In werkelijkheid is die ‘lieve jongen’ een kalende man die je voortdurend enge berichten stuurt op Facebook over hoe graag hij je wel niet beter wil leren kennen. Daar bedanken we vriendelijk voor.

CHECK 6: ‘Bridget Jones’s Diary’
Hoe dit verhaal in het echte leven zou aflopen? Die vriend van je vriend die zo arrogant leek toen je hem voor het eerst ontmoette, blijkt na een paar ontmoetingen – suprise, surprise – nog steeds even arrogant te zijn.

Lees ook:Liefde op het eerste gezicht: we geloven er wel in, maar het overkomt ons nooit
Lees ook:Een plaatje zegt meer dan 1000 woorden, ook over de liefde
Lees ook:De romantische komedie: een saaie relatie is bijzonder normaal
Lees ook:Een nacht die je normaal alleen in films ziet…
Lees ook:Het meest romantische woord van de planeet

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>