Echte ontmoeting werkt beter dan via datingsites

handshake-man-womanWe schreven er al eerder over bij relatie.blog: ‘Je krijgt nooit een 2e kans voor een 1ste indruk‘.

Of het nu tijdens een sollicitatie, date of toevallige kennismaking is: in een paar luttele secondes vormen onze hersenen al een beeld van de ander………..

Een onderzoek van de Princeton Universiteit toonde reeds aan dat het slechts eentiende van een seconde duurt om over iemand anders te oordelen.

Dat gebeurt vooral op basis van uiterlijke kenmerken, gelaatsuidrukkingen en het stemgeluid. Ook blijkt dat ons eerste oordeel niet veel wijzigt.

Zelfs wanneer er geen ‘tijdsdruk’ is, en we dus op een ontspannende manier iemand nieuw ontmoeten, blijft de eerste indruk gelijk. Aantrekkelijkheid en betrouwbaarheid zijn de kwaliteiten die we het snelst beoordelen.

Eerste indrukken zijn zelfs zo krachtig dat ze waarheden en voorkennis zonder moeite van de kaart vegen. Er spelen dan ook een aantal factoren mee.

Tijdens een sollicitatiegesprek wordt een idee gevormd op basis van kledingstijl en handdruk. Mensen die een zwakke handdruk geven, wekken vaak passiviteit op. Aan de hand van de stem zouden mensen dan weer conclusies trekken in verband met betrouwbaarheid, warmte en agressiviteit.

Het feit dat we mensen persoonlijk ontmoeten of digitaal is dan ook doorslaggevend. Het maakt uit of je iemand voor het eerst ‘ontmoet’ in het echt, via bewegend beeld of stilstaand beeld. Vooral de laatste manier blijkt veel meer negatieve ideeën op te roepen dan een echte kennismaking.

Eerder onderzoek toonde al aan dat paren die elkaar online vonden ook sneller weer uit elkaar gaan.

Lees ook:Met kerst stel je je nieuwe lief aan je ouders voor…….
Lees ook:Googelen die date of niet?
Lees ook:Ontmoet de ware via DNA
Lees ook:Mannen vallen voor borsten. Vrouwen voor een sexy glimlach
Lees ook:Met een handdruk snuffelen we onbewust even aan de ander

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>