Je hebt maar 7 seconden voor een 1e indruk

Decemberborrels, kerstdiners en nieuwjaarsrecepties.

Collega’s, vrienden van vrienden en wellicht familie van familie.

Je zult deze maand weer heel wat nieuwe mensen ontmoeten of ontmoet hebben.

En die zullen zich een indruk van jou vormen. In slechts………. 7 seconden!

Zo beweert klinisch psychologe Linda Blair, die het boek ‘Straight Talking’ schreef.

Die onbewuste reflex van een vlugge menig vormen is een overblijfsel van lang vervlogen tijden, toen we snel moesten oordelen over de persoonlijkheid van anderen om ons eigen hachje te kunnen redden.

Het nadeel: als je een modderfiguur slaat bij je baas of die ene leukerd in die eerste 7 seconden, kun je het voorgoed schudden. Aan de andere kant is dat het niet lang hoeft te duren om een goede indruk te maken, als je enkele basisregels in acht neemt.

- Loop niet zomaar direct op iemand af. Neem een minuutje, check hoe je er uitziet en haal diep adem.

- Rek jezelf uit over je volledige lengte: zo straal je zelfvertrouwen uit en ontspan je je spieren. Verkrampte spieren zorgen ervoor dat je er gestresst uitziet.

- Zet je telefoon op stil: wanneer je net bezig bent met een goede indruk te maken, kan je moeder/beste vriendin/tante best even wachten.

- Glimlach en er zal naar je geglimlacht worden. Zorg ervoor dat je glimlach natuurlijk overkomt: laat hem na een paar seconden ‘wegglijden’. Een glimlach waardoor je ogen spleetjes worden en je kaakspieren verkrampen, heeft het omgekeerde effect.

- Houd je tas altijd in je linkerhand voor het geval er plots handjes geschud moeten worden. Een universitaire studie uit Iowa heeft ontdekt dat een stevige handruk bepalender is dan een kekke jurk wanneer het om de eerste indruk gaat.

- Toon interesse in de andere persoon. Uit onderzoek is gebleken dat we mensen met grotere pupillen aantrekkelijker vinden, en dat gebeurt onder meer wanneer we met interesse naar onze gesprekspartners luisteren.

- Ga niet te dicht bij iemand staan: een armlengte afstand is ideaal om vriendelijk over te komen zonder de persoonlijke ruimte binnen te dringen. Kruis je armen of benen niet, zo kom je gesloten over.

- Het clichématige compliment: ‘wat een mooi pak heb je aan’, werkt. Overdrijven: ‘en wat een mooie schoenen ook, en oorbellen’, werkt niet.

Tenslotte: mijns inziens is de boodschap in bijgaande illustratie de allerbelangrijkste. Zelfverzekerde feestdagen gewenst dus!

Lees ook:Hoge wenkbrauwen en jukbeenderen geven je een goede eerste indruk
Lees ook:In 3 minuten weet een vrouw of ze een man ziet zitten of niet
Lees ook:Jonge mensen vinden reislustig zijn super sexy
Lees ook:Het ‘halo-effect’ onstaat reeds bij het hallo zeggen
Lees ook:In een tijd van 4 minuten kunnen we straalverliefd zijn

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Je hebt maar 7 seconden voor een 1e indruk

  1. Pingback: In 3 minuten weet een vrouw of ze een man ziet zitten | Relatie

  2. Pingback: Liever mooi kapsel dan sexy outfit tijdens 1e date | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>