‘Alleen goed geklede mensen mogen een uitkering ontvangen’

karl-lagerfeld-jesusModeontwerper Karl Lagerfeld houdt er wel van om lekker te shockeren en dan niet alleen met kleding, maar ook met uitspraken.

Toen hem gevraagd werd wat hij zou veranderen aan de wereld als hij het voor het zeggen zou hebben, antwoordde de 81-jarige ontwerper dat hij alleen uitkeringen zou toekennen aan mensen die goed gekleed zijn.

Dat zei ‘de modegod’  in een gesprek met magazine Stylist.

“Ik zou het hoofd van de stijlpolitie zijn en de strijd aangaan met slonzigheid. Hoe je erbij loopt, heeft niets te maken met hoeveel geld je hebt. Ik zou uitkeringen vervangen door bonussen voor wie zijn best doet om er goed uit te zien.”

Karl blijkt niet alleen bezorgd om het uiterlijk van de mensheid, hij wil ook hun vocabulaire uitbreiden. “Het woordenboek van buiten leren zou verplicht moeten zijn. Elke dag een pagina, zoals ik moest doen toen ik klein was, en ouders zouden hun kinderen ‘s avonds moeten overhoren.”

Tenslotte vindt KARL het belangrijk om meerdere talen te spreken. “Drietalig zijn is belangrijk, het opent deuren, verruimt je geest en zorgt ervoor dat Alzheimer op afstand blijft.”

Het is niet de eerste keer dat Karl Lagerfeld zich laat betrappen op een misplaatste uitspraak.

Zo hekelde hij in het verleden al volslanke vrouwen: “Niemand wil hen op de catwalk zien”, en met name ook zangeres Adele: “Ze zingt mooi, maar ze is een beetje te dik” en over mensen in joggingbroeken: “Wie die draagt, is alle controle over zijn eigen leven kwijt.”

Lees ook:Zoöfiele Karl Lagerfeld wil met de liefde van zijn leven trouwen
Lees ook:Karl Lagerfeld doet lesbo-show voor Chanel
Lees ook:Singles worden vaker dement dan gehuwden
Lees ook:Na schrijven, bellen en skypen, nu ook aanraken op afstand
Lees ook:Een optimist ligt beslist later in z’n kist

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>