Zwijgen tegen elkaar is dodelijker dan heftig bekvechten

SilentTreatTijdens ruzies is het net als met oorlogen. Je kunt kiezen om de agressor te zijn, je kunt de tegenaanval inzetten, je kunt verdrietig worden of willen sussen of de ijzige stilte inzetten.

Deze laatste strategie is zeer schadelijk in een liefdesrelatie…..

Zo blijkt uit onderzoek dat gepubliceerd werd in het tijdschrift Communication Monographs.

De ander zogezegd doodzwijgen maakt deel uit van een gevaarlijk patroon, waarbij de ene partner eist, bekritiseert en klaagt. De andere partner is defensief en kiest voor passiviteit.

Verschillende studies bevestigen dat deze verhouding vaak voorkomt en verband houdt met zowel psychologische als fysieke problemen.

De ‘silent treatment’ wordt geassocieerd met depressie, stress, scheidingen en zelfs mishandelingen. Experts waarschuwen dat het onschuldig lijkt, maar dat de gevolgen zeer schadelijk zijn, zowel bij mannen als bij vrouwen.

Zowel schreeuwen en tieren als passief zwijgen zijn dus niet de beste oplossingen voor een aanhoudend conflict. Heftige discussies kun je beter vermijden na stressvolle dagen en naar een rustig moment overhevelen en ook dan is een rustige open communicatie van belang om nader tot elkaar te komen.

Lees ook:Samenwonende stellen slecht voorbereid op overlijden van 1 van beiden
Lees ook:Zo ziet flirten op de werkvloer eruit!
Lees ook:Online hulp bij relatie-problemen
Lees ook:Hoe ga jij om met ruzie?
Lees ook:15 vragen die je elkaar moet stellen en beantwoorden vóór je trouwt

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>