Partners twitteren hun relatie aan gort

Opnieuw bewijs dat lang achter de beeldschermen zitten een relatiekraker is.

Sociale netwerksites zijn belangrijk om in contact te blijven met anderen, maar excessief gebruik kan desastreus zijn voor de relatie…….

Zo blijkt uit een experiment van sociale netwerk-onderzoeker Russell B. Clayton van de universiteit van Missouri-Columbia, waarover is gepubliceerd in in het tijdschrift Cyberpsychology, Behavior, and Social Networking.

Hij stuurde vragenlijsten naar 581 Twitter-gebruikers in de leeftijd van 18 t/m 67 jaar.

Intensief Twitter-gebruik vergroot de kans op conflicten en dus op echtscheidingen. In een eerder onderzoek stelde Clayton reeds hetzelfde vast bij extreem Facebook-gebruik.

Gemiddeld besteedden de deelnemers 52 minuten per dag aan Twitter, 5 dagen per week. Veel twitteren blijkt verband te houden met een groter aantal conflicten, wat soms zelfs leidde tot vreemdgaan of beëindiging van de relatie. Deze conflicten ontstonden ongeacht of deelnemers een korte of langdurige relatie hadden.

Volgens de onderzoekers zijn er verschillende mogelijke verklaringen voor dit verband. Zo kan overmatig twitteren ertoe leiden dat iemand zijn partner verwaarloost. Twitter kan ook voor frictie zorgen als partners het gebruiken om elkaar in de gaten te houden.

Maak je steeds ruzie met je partner of zijn of haar eindeloze getwitter? De onderzoekers geven als tip dat je kunt afspreken hoe lang er per dag getwitterd mag worden. Daarnaast is het volgens de onderzoekers verstandig om niet te veel tijd te besteden aan het bestuderen van de tweets van je partner.

Als je nog geen relatie hebt, kunnen sociale media juist helpen om ‘de ware’ te ontmoeten. Maar, eenmaal in een relatie is het goed de smartphone een langere periode van de dag uit te zetten.

Lees ook:Vrouwen gebruiken meer emoticons dan mannen :) :(
Lees ook:Op Twitter kun je zien dat een relatie op z’n eindje loopt
Lees ook:FACEBOOK is gevaarlijk voor prille relaties
Lees ook:Zuipers houden van FACEBOOK, blowers niet
Lees ook:Social Media vormen de belangrijkste reden tot relatiebreuken

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>