Flikker je mobieltje deze kerstvakantie maar in de kast!

ChristmasMensen die niet meteen naar hun telefoon grijpen als ze een belletje of bliepje horen, gelukkiger en ontspannener dan de diehard smartphonejunks.

Uit diverse onderzoeken blijkt dat obsessief bezig zijn met je communicatie-apparaat tot angstgevoelens en verminderde prestaties leidt.

En van al die foto’s maken wordt je ook al niet happy…….

500 studenten deden mee aan een Amerikaans onderzoek over het gebruik van hun mobiele telefoon. Veel jongeren gaven aan dat ze er juist gestrest van worden, omdat het voelt als een soort verplichting. Anderen klagen over social media-verslavingen of balen ervan dat ze altijd bereikbaar zijn.

Wil je herinneringen overhouden aan een concert of bezoekje aan een museum? Kijk dan lekker om je heen en maak vooral geen foto’s. Uit een ander onderzoek blijkt dat mensen die overal kiekjes van maken, dingen minder goed onthouden.

Psychologe Linda Henkel van Fairfield University in de Amerikaanse staat Connecticut kwam op het idee door mensen tijdens dagjes uit te observeren.

Het viel haar op dat de meeste mensen direct hun telefoon of camera tevoorschijn halen als er iets bijzonders of moois gebeurt, in plaats van alleen te kijken. Bij dat laatste bleken mensen zich beter te herinneren waar ze geweest waren en wat ze gezien hadden dan wanneer ze continu met hun mobieltje liepen te zwaaien.

Ben je toch een smartphonejunk, dan kun je je deze winter wapenen met de THALA, die nu ‘gecrowdsurft’ wordt.

Lees ook:Vrouwen zijn hun mobieltje vaker kwijt, mannen spoelen em door de plee
Lees ook:Ben jij ook een phubber? Doe de test!
Lees ook:Jonge generatie gebruikt smartphone nog onder de douche en tijdens de seks
Lees ook:Ruby Rose in 6 minuten van vrouw naar man, inclusief penis
Lees ook:Zet opa en oma vandaag in het zonnetje met een #granfie

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>