Dit is de man, dit is z’n snor en dit is zijn boodschap

Momenteel is het Movember, in het kader van de strijd tegen prostaatkanker en overal zie je ze opduiken: mannen met haar op hun bovenlip, kaken en wangen.

The Huffington Post vroeg baardenkenner Dr. Allan Peterkin naar de psychologie achter de snor, baard, sik of pratende k*t……….

1. DE VOLLE BAARD

Komt vooral voor bij rijpe heren. Staat wijs, daarom hebben veel wetenschappers en academici ook een baard. Daarnaast heeft het ook wat met religie te maken. Jezus en Mozes hadden ook een baard. Sommige mensen willen hun respect of steun op die manier laten zien.

2. GEITENSIK

Man die in het verleden is blijven hangen. Was in de 70′er jaren hip bij kappers en in de jaren ’90 opnieuw hip. De ‘geit’ is meestal een statement.

3. STOPPEL

Mannen die vooral hip willen overkomen. Het gaat hier om mannen die zich heel erg bewust zijn van zichzelf. De stoppelbaard lijkt gewoon nonchalance, maar is behoorlijk wat werk om goed voor de dag te komen.

4. BAKKENBAARDEN

Een man die veel humor heeft en plezier in het leven wil. Ook hipsters en studenten hebben steeds vaker bakkebaarden: staat lekker speels en onverzorgd.

5. RINGBAARDJE

Een man met een ‘pratende k*t’ schreeuwt om aandacht. Zie mij, hoor mij. Zelfs kritiek op de baard ervaren ze nog als fijn, want: aandacht!

6. LOSSE SNOR

Mannen met een snor zijn vaak arrogant en heel erg zelfverzekerd. Sinds de jaren ’70 wordt de snor ook voornamelijk geassocieerd met slechte porno.

7. HOEFIJZER

Zo’n enorme hangsnor als Hulk Hogan. Een bikersnor staat eigenlijk alleen bij worstelaars en motorrijders. Ben je dat niet? Doe het niet!

8. VERZORGDE SNOR-/BAARD COMBI

Mannen met zowel een snor als een baard staan bekend als stijlvol, charmant, en verzorgd.

9. PLEISTER

Dat zijn mannen die het liefst wat uit de maat lopen. Tot en met WO II was een nette man gewoon glad geschoren. Elke 10 jaar daarna was er wel een gropeje die een plukkie liet staan als statement. In de jaren ’50 de beatniks, in de 60′er jaren de hippies en in de 70′er jaren de punk.

10. SCHAAPSKARBONADES

Een man met een groot hart en ook nog op de juiste plek. Het is een mode uit de Victoriaanse tijd, te zien in Britse kostuumdrama’s.

11. GLADGESCHOREN

Alle mannen gaan op den duur weer terug naar deze verzorgde gezichten van de ‘gladde jongens’.

Lees ook:Snorren leveren wel wat op!
Lees ook:Snorren: alleen in deze maand Movember graag
Lees ook:Nogmaals heren: deze maand laat u uw snor staan!
Lees ook:Hoe sexy is die november-snor?
Lees ook:De dames zijn dol op ‘de drie dagen baard’

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>