Veel mensen blijken nog ‘actief’ op Facebook terwijl ze al dood zijn

dead-mans-cell-phoneLaatst kwam ik tot de pijnlijke ontdekking dat een kennisje van me, dat al 2 jaar geleden overleed, nog steeds ‘actief’ is op Facebook.

Ik was dan ook niet echt verrast toen ik las dat er een grote onbekendheid is als het gaat om het regelen van de online erfenis.

9 van de 10 Nederlanders hebben niet geregeld wat er met hun social media-accounts gebeurt na hun dood……….

Het schort aan goede voorbereidingen, zo blijkt uit onderzoek van YARDEN onder 750 landgenoten van 18 jaar en ouder.

Om die reden is de online applicatie Mijn Memorial in het leven geroepen, een online applicatie waar je een eigen pagina kunt aanmaken voor na je stoffelijke heengaan.

Nederlanders zijn bang in de vergetelheid te raken; éénderde ziet een online herdenkingsplek als de ideale oplossing. Een grote motivatie voor het aanmaken van de Facebook-applicatie is de drang onderdeel te blijven van een vriendengroep.

Zo vindt 45% van de Nederlanders het leuk om na hun overlijden nog steeds op Facebook ‘getaggt’ te worden in een groepsbericht. Ook geeft het Nederlanders een goed gevoel nog steeds onderdeel te zijn van de vriendengroep als vrienden persoonlijke berichten op de memorial-pagina kunnen blijven plaatsen (37%).

Nederlanders vinden het moeilijk over hun digitale erfenis na te denken omdat het simpelweg te ver van ze af staat (74%).

Nabestaanden worden er pas mee geconfronteerd als het te laat is. Maar als de proef op de som wordt genomen geeft 60% van de Nederlanders aan zelf te willen bepalen hoe ze worden herinnerd.

Meer dan de helft van de Nederlanders vindt het belangrijk gênante foto’s te verwijderen nadat ze overleden zijn. Eénderde vindt het zelfs een probleem als alle foto’s na overlijden online blijven staan.

Lees ook:Hoe regel jij je digitale erfenis?
Lees ook:Verwijder je ex uit je online bestaan!
Lees ook:En boem, weg is die ex, ook uit je digitale leven
Lees ook:Word gelukkig in de liefde met je dubbelganger!
Lees ook:Tieners gaan online sneller vreemd dan in het echt

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>