Drie Dwaze Dagen: ‘De vrouw is chef inkoop van het huishouden’

bijenkorf-drie-dwaze-dagenMorgen gaan voor de laatste maal in Hollands sjiekste warenhuis de deuren open om de mensen binnen te laten voor de zogenaamde ‘Drie Dwaze Dagen’.

Juist vanwege het graterige imago van dit jaarlijkse prijzencircus dat kenners al jaren DDD noemen, stopt De Bijenkorf ermee.

Uit nood geboren tijdens de economische crisis van de jaren ’80, is het uitgegroeid tot een jaarlijks festijn voor met name vrouwen vanuit alle rangen en standen van onze maatschappij….

Daarover schrijft het Algemeen Dagblad vandaag.

Want hoewel onderzoek uitwees dat mannen gevoeliger zijn dan vrouwen voor rode uitverkoopstickers, zijn het bij de geel afgeprijsde Bijenkorf-artikelen vooral vrouwen die in de rij staan, ja met trekken en ellebogenwerk incluis.

Mannen zijn van origine jagers en vrouwen verzamelaars. Dat maakt dat hun jachtinstinct op het gebied van koopjes groter is, aldus massapsycholoog Hans van de Sande.

“De vrouw is de chef inkoop van het huishouden”, bevestigt ook Johan van Ophem, hoofddocent economie van consumenten en huishoudens in Wageningen. “En ze staan heus niet altijd voor zichzelf voor de deur.”

Wie nog wil gaan kan woensdag, donderdag en vrijdag dus nog eenmaal naar 1 van de vestigingen van De Bijenkorf. Let wel op, want bewezen is dat een impulsaankoop maar heel even gelukkig maakt, maar als je eindelijk die lang gewenste designtas kunt kopen met 50% korting, worden er wel degelijk gelukshormonen aangemaakt in ons brein. En dat geldt ook voor mannen.

Lees ook:Pensioen is blinde vlek bij echtscheiding
Lees ook:Vrouw is chef thermostaat
Lees ook:Mannen brengen het meeste geld in ‘t laatje, vrouwen gaan over het uitgeven
Lees ook:Hoe hoger haar hak, hoe lager jouw aandelenkoers
Lees ook:Trouwen maakt man gemakzuchtig

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>