‘Vrouwen zijn superieur, mannen een foutje bij de geboorte’

female brain1Vrouwen zijn biologisch superieur aan mannen. Die laatsten zijn eigenlijk een foutje bij de geboorte.

Het tijdperk van de mannen is voorbij, de toekomst ligt bij de vrouwen……

Aldus professor Melvin Konner van de Emory University in Atlanta, die hiermee behoorlijk wat opschudding veroorzaakt in de wereld van de antropologie.

“Vrouwen zijn anders dan mannen. Ze zijn superieur op verschillende vlakken en dat wordt belangrijk in de toekomst. Het is niet zomaar een kwestie van verschil in cultuur of opvoeding, maar vrouwen hebben andere chromosomen, genen en hormonen. Het zijn intrinsieke verschillen in lichaam en geest, die hen superieur maken aan de mannen.”

Aldus schrijft hij in zijn artikel ‘The End of Male Supremacy’, wat een fragment is uit zijn boek ‘Women After All: Sex, Evolution and the End of Male Supremacy.’ ”Mannelijkheid is een defect bij de geboorte”, stelt hij.

“Recent hersenonderzoek toont aan dat het deel dat zorgt voor gewelddadigheid, groter is bij mannen. De frontale cortex die impulsen helpt beheersen is juist groter bij vrouwen. De mannelijke invloeden van testosteron op het brein vertalen zich in geweld. Corruptie, wereldoorlogen en andere ellende hebben we vooral aan mannen te danken”, aldus Konner.

Over vrouwen is hij positiever. Zij zijn pragmatisch en zorgend en kunnen samenwerken en competitief tegelijkertijd zijn. Vrouwen zijn bouwers, geen vernietigers.

“Vrouwen kunnen onze complexe wereld leiden op een manier die gefocuste, efficiënter, constructiever en weloverwogen is. In tegenstelling tot mannen worden ze niet afgeleid door hun impulsen, die bij mannen leiden tot seks en geweld. Als vrouwen gedwongen worden tot oorlog zal dat een noodzakelijke zijn, geen opzettelijk gekozen, wel gebaseerd op rationele overwegingen en niet omdat een groepje ego’s de wereld wil laten escaleren.”

Antropoloog Konner is niet de eerste die dit soort uitspraken doet. Ook neurospsychiater Louann Brizendine beweert soortgelijke zaken in haar boek ‘The Female Brain’.

Maar antropologen zoals Barbara J. King zijn het oneens met deze visie op biologisch aangeboren mannelijke en vrouwelijke eigenschappen. Zij is ervan overtuigd dat cultuur en maatschappij de verschillen tussen de geslachten veroorzaakt. “Het is seksistisch om te stellen dat vrouwen superieur zijn aan mannen, en dan ook nog op een manier die beledigend is voor zowel mannen als vrouwen.”

Lees ook:Mannen en vrouwen komen toch van dezelfde planeet
Lees ook:Ik ben geen man en ook geen vrouw: 56 andere opties van Facebook
Lees ook:Mannen overschatten hun intelligentie, vrouwen onderschatten het juist
Lees ook:Mannen hebben net zoveel zelfbeheersing als vrouwen, maar gaan toch vaker vreemd
Lees ook:Israeli’s en Palestijnen tongzoenen voor de camera

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>