Een vrouw die een man ‘onder de tafel drinkt’ is nooit best

DrinkingWomanJe hoort weleens van die verhalen, vooral van mannen over vrouwen die zuipen als kerels. Dat lijkt misschien stoer, maar is het natuurlijk helemaal niet.

Reeds eerder schreven we hier over het feit dat het vrouwelijk lichaam veel minder goed is in het verwerken van alcohol dan het mannelijke.

Dat blijkt nu in een tijd waarin ‘comazuipen’ een soort trend is onder bepaalde jongeren ook reeds bij jonge meisjes te gelden………

De hersenen van jonge vrouwen zijn veel gevoeliger voor alcoholmisbruik dan die van jonge mannen, aldus de Volkskrant.

De krant baseert zich op onderzoek van het Centrum Geestelijke Gezondheidszorg Andante in België. Dat legde 18 studies naast elkaar van ‘piekdrinkende’ jongeren. Dit zogenaam ‘binge drinking’ is het binnen 2 uur drinken van 6 of meer glazen (meestal sterk) alcohol bij mannen en 4 of meer bij vrouwen.

Het ruimtelijk inzicht van drinkende meisjes gaat harder achteruit dan dat van jongens. Ook het vermogen om fouten te herstellen en impulsen te beheersen loopt bij meiden de meeste schade op. Waarom dat is, is nog niet duidelijk, maar wellicht heeft het iets te maken met de verschillen in de hormoonhuishouding.

Kinder- en jeugdpsycholoog Mireille de Visser, medeoprichter van de alcoholkliniek voor jongeren van de Reinier de Graaf Groep, stelt vraagtekens bij het onderzoek. “Ook in mijn praktijk zie ik bij meisjes meer problemen met het ruimtelijk inzicht”, zegt ze. Het is echter de vraag of die problemen puur door alcohol komen.

Eerder onderzoeken legden reeds bloot dat mannen meestal bozig zijn als ze eens flink gaan doorzakken, terwijl vrouwen de volgende dag de kater hebben en dus ja: boos, depressief en chagarijig zijn.

Voorts is het zo dat als zij meer zuipt dan hij in een relatie dat het dan meestal enkele reis echtscheiding is. Vrouwen worden in het algemeen meer beïnvloed door overmatig drinken van de partner. Dat betekent: zij past zich qua drinken aan hem aan en hij minder aan haar. Het is zelfs zo dat gehuwde mannen minder drinken dan als ze gescheiden zijn. Bij vrouwen ligt alcoholisme meer op de loer binnen een huwelijk.

Lees ook:Mannen kunnen beter navigeren, omdat ze altijd op weg zijn naar seks
Lees ook:Vrouwen kunnen beter parkeren wanneer ze een complimentje krijgen van een man
Lees ook:Als zij meer zuipt dan hij is het enkele reis echtscheiding
Lees ook:Wat vrouwen tot zuipen aanzet: hun man
Lees ook:Vrouwen maken inhaalslag t.o.v. mannen qua zuipen en blowen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>