Dikke mannen zijn gevoelig voor kritiek van partner, dikke vrouwen niet

Masolino'sTemptationOfAdamEveMannen met overgewicht zijn meer geneigd om aan de lijn te gaan wanneer hun vrouw hen bekritiseerd.

Andersom schijnt minder te werken. Als mannen hun vrouwen aanmoedigen om af te vallen, heeft dat geen resultaat.

Vrouwen wordt namelijk al van alle kanten een slank ideaalbeeld voorgehouden…….

Uit eerder onderzoek bleek al dat stellen gemiddeld 3,2 à 9,1 kilo aankomen na hun huwelijk. Amerikaanse psychologen van de University of California en de Florida State University wilden daarom nagaan of en hoe paren elkaar steunen om die kilo’s weer weg te krijgen.

Voor hun studie rekruteerden ze 165 koppels die pas enkele jaren getrouwd waren en die in die periode waren bijgekomen.

Elk van hen werd gewogen en ondervraagd over hun pogingen om af te vallen. Daarbij moesten ze ook aangeven of de steun van hun partner positief en bemoedigend of negatief en kritisch was.

De resultaten toonden aan dat mannen met gewichtsproblemen meer geneigd waren om te diëten als hun vrouw ‘oppositioneel gedrag’ vertoonde. Dat wil zeggen dat ze hen veeleer bekritiseerden dan sympathie vertoonden.

Diezelfde aanpak werkte daarentegen niet bij vrouwen, want zij ondernamen net geen actie door de kritiek. “Voor vrouwen is er al een alomtegenwoordige druk om dun te zijn, waardoor een paar harde woorden geen verschil maken voor hun motivatie”, aldus het onderzoeksteam.

“Mannen reageren wel op die kritiek, omdat ze het belangrijk vinden om op seksueel gebied begeerlijk te zijn voor hun partner”, weet psychologe dr. Ann Thomas. “Vrouwen daarentegen hechten voor hun looks meer belang aan wat hun vriendinnen vinden dan aan wat manlief denkt. Dat geldt bijvoorbeeld ook op het gebied van kleding.”

Lees ook:Mannen krijgen slappe knieën van mooie vrouwen
Lees ook:Mannen vinden sympathiek aantrekkelijk, vrouwen hebben liever onsympathiek
Lees ook:Zieke vrouwen krijgen weinig warmte van partner; andersom hebben de heren niet te klagen
Lees ook:Er zijn meer vieze mannen dan vieze vrouwen!
Lees ook:Mannen vertonen riskant gedrag als ze verliefd zijn

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>