De beste James Bond is nog altijd een vrouw

Vrouwen zijn geboren spionnes. Hun aangeboren kwaliteiten maken hen perfect als geheim agentes.

En het zijn niet de minsten die dit beweren……..

Zowel de Mossad, de Israëlische geheime dienst, als de CIA, bevestigen dit, schrijft Maseena Ziegler op haar Forbesblog ‘Crossing Borders’.

“Vrouwen hebben extra voordeel bij een geheime dienst dankzij hun vaardigheid tot multitasken”, aldus Taluf Tamir Pardo, directeur van de Mossad. “Vrouwen zijn ook beter in rollen spelen en superieur aan mannen wanneer het aankomt op ruimtelijk inzicht en het inschatten van situaties.”

Sommigen vinden deze observaties zeer verrassend. Er wordt namelijk altijd deningrerend gedaan over het oriëntatievermogen van vrouwen en men neemt maar aan dat mannen de beste spionnen zijn. Mannen zijn helden als James Bond, vrouwen femme fatales als Pussy Galore.

De realiteit is echter dat de beste Israëlische en Amerikaanse spionnen vrouwelijk zijn. Lindsay Moran, die 5 jaar lang voor de CIA werkte en getraind werd in contra-surveillance en overlevingstechnieken vertelt: “Tijdens mijn training en in mijn latere carrière als opleider werd duidelijk dat de toppers vrouwen zijn.” Lindsay geeft daarvoor de volgende redenen:

* Vrouwen maken gemakkelijk vrienden en weten de drijfveren en zwakheden van anderen goed in te schatten.

* Vrouwen zijn altijd op hun hoede voor verdachte figuren, mensen die hen volgen en voor potentieel gevaarlijke situaties.

* De belangrijkste functie van een geheim agente is het leiding geven aan buitenlandse agenten of bronnen. Dit zijn vaak niet de meest betrouwbare of stabiele types en vrouwen vervullen dan vaak een moederrol.

* Veel mannen moeten tijdens hun training opgeleid worden om te leren luisteren en om informatie los te krijgen. Bij vrouwen kwam dit vanzelf.

* Vrouwen hebben een excuus om een man te ontmoeten in een geparkeerde auto, hotelkamer of restaurant. Het standaardantwoord van een (geheime) affaire is altijd en overal plausibel.

Lees ook:Het Israëlische schijnhuwelijk van topmodel Bar Rafaëli
Lees ook:Palestijn de cel in na seks met Israëlische
Lees ook:Tweelingzussen getrouwd met tweelingbroers, baren tegelijk een dochter
Lees ook:Ouders eisen sperma overleden zoon op
Lees ook:Vrouw van gevangen Palestijn smokkelt zijn sperma mee en wordt moeder

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “De beste James Bond is nog altijd een vrouw

  1. Pingback: Alles voor het vaderland: waarom vrouwelijke spionnes beter zijn | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>