Vrouwen zijn net zulke autoliefhebbers als mannen, alleen anders

Autoverkopers weten het wel: het zijn de vrouwen ~meestal moeders~ die uiteindelijk de doorslag geven in de aanschaf van een nieuwe gezinswagen.

Mooie bolides blijven voor de meeste mannen een droom of tegen de tijd dat ze in hun midlife zitten, hebben ze daar genoeg centjes voor.

Heren denken dat vrouwen niet echt van auto’s houden………

Dat is niet waar, zegt Angie Voluti in het ‘The AA magazine’. Zij gaat nog een stapje verder door soorten vrouwen aan een bepaald type auto te linken.

“Vrouwen hebben altijd auto gereden, alleen vermijden ze kolossale wagens met megamotoren en van die onpraktische dure sportwagens”, aldus de autojournaliste. Dat maakt hen in de ogen van mannen geen autogekken, maar zij zijn wel degelijk liefhebbers, alleen van andere types.

Auto’s moeten voor vrouwen praktisch en stijlvol zijn. Fiat heeft dat met zijn nieuwe retro 500 goed begrepen: stijlvol, klein, praktisch parkeren, zuinig én comfortabel.

Angie Voluti noemt de Fiat 500 ideaal voor hippe yuppievrouwen, die slimme budgetkeuzes maken en hun stedelijke lijfstijl vieren. Ook de Mini treft het hart van vrouwen, maar wel een heel ander soort: ‘the BMW aspiring doll’, dat zijn dames die dromen van een BMW 1 coupé in het rood, maar daar (nog) geen geld voor hebben.

Een Ford S-max is voor ‘the intellectual sex kitten’ omdat een gezinswagen ‘veilig maar ook stout kan zijn’. Het is de auto waarin een vrouw kinderliedjes meezingt, de werkwoorden met de kinderen oefent, of een leger voetbaljunioren vervoert. eenmaal weer thuis verplaatst ze zich in iets comfortabelers, een Mazda MX-5 bijvoorbeeld.

Een sportieve moeder kiest voor de Alfa Romeo Mito. Sportief en stijlvol, met plaats voor kinderen op de achterbank. Die wagen geeft haar de flair terug die ze dacht kwijt te zijn door een gezin te starten.

Voor vrouwen die zich bewust zijn dat mannen ook kijken naar de auto waarin ze rijdt, werd de Jaguar XK gemaakt. En dames die zijn opgegroeid met echt dure, exclusieve wagens kiezen voor de Aston Martin DB4.

Grote SUV’s ~in Nederland ook wel Gooische Trekkers genaamd~ vormen de uitzondering op praktisch. Range Rovers passen bij het soort vrouw dat parels combineert met Wellington laarzen, bomen aankoopt voor het Amazone-woud, maar ondertussen nooit de prijs van de benzine of het verbruik van haar auto uitrekent.

De auto is alles: om kinderen te vervoeren, boodschappen te doen, meubels te vervoeren en om mee naar het schoonheidssalon te rijden. De nieuwe Evoque Coupé is slanker, gestroomlijnder en wat kleiner en bedoeld om dit soort vrouwenharten te veroveren in 2011.

De meest aangeschafte auto’s in Nederland, zoals de Volkswagen Golf en Polo, alswel de Corsa, de Fiësta en kleinere Citroëns en Renaults noemt de Italiaanse niet. Maar het is wel een grappig verhaal, dat voor een gedeelte bij mij in het Gooi wel opgaat.

Lees ook:Geen honden en baby’s achterlaten in de auto met deze warmte, nog geen minuut!
Lees ook:Papa kiest BMW, mama wil een cabrio
Lees ook:Wat de Ferrari voor mannen is, is de Mini voor vrouwen
Lees ook:Blitse wagen brengt man sneller aan de vrouw
Lees ook:Singles: koop géén SMART

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Vrouwen zijn net zulke autoliefhebbers als mannen, alleen anders

  1. Pingback: Achterhoekse vrouwen bouwen hún ideale auto | Relatie

  2. Pingback: Heren, vergeet de sportauto. Vrouwen vinden een man met een klassieke wagen onder de kont pas echt opwindend! | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>