‘Mama rijdt beter auto dan papa’

Hoe mannen ook kunnen afgeven op de rijstijl ~en met name het parkeren van vrouwen~: vraag het aan de kinderen en zij zullen antwoorden dat mama beter kan autorijden dan papa…………

Uit een Brits onderzoek, uitgevoerd in opdracht van een autoverhuurbedrijf onder 1000 kinderen tussen de 6 en 15 jaar, blijkt dat het merendeel liever hun moeder achter het stuur heeft dan hun vader.

40% van de kids voelt zich bij moeder veiliger in de auto, 37% geeft als reden dat hun moeder betere muziek draait, 26% vindt het fijn dat hun moeder spelletjes speelt tijdens het rijden en 24% meldt dat hun moeder vaker grapjes vertelt dan hun vader.

Ook geeft eenderde aan dat hun vader eerder een ongeluk zou krijgen dan hun moeder. De ondervraagde kinderen zeggen dat hun vader harder rijdt (71%), meer boetes krijgt (70%) en de meer risico’s neemt (72%).

Hoewel de voorkeur blijft uitgaan naar de moeder als chauffeur, geeft 64% van de kinderen aan dat hun vader beter kan schakelen en is hij volgens 61% beter in parkeren.

Lees ook:Vrouwen kunnen toch echt beter parkeren dan mannen!
Lees ook:Vakantietijd en gekibbel in de auto
Lees ook:Mannen kunnen beter auto rijden dan vrouwen, maar doen het niet
Lees ook:Leeftijd waarop vrouwen gaan baren afhankelijk van familie en opleidingsniveau
Lees ook:Bij een vrouw in de auto zit je veiliger dan bij een man

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>