Vrouwen minder goed in kaartlezen, maar ze vinden de weg wel beter

‘Waarom mannen niet luisteren en vrouwen niet kunnen kaart lezen’, is de naam van een boek dat de verschillen tussen de geslachten verder duidt.

Dat wetende is het des te opvallender dat vrouwen wel eerder een doel vinden op intuïtie dan mannen……..

Bij een onderzoek aan de University of Mexico werden vrouwen en mannen uitgezonden om champignons te zoeken.

Terwijl beide geslachten met ongeveer hetzelfde aantal groenten terugkwam, bleken dames beduidend minder energie te verbruiken omdat ze sneller naar hun doel afzakten.

De mannen klommen hoger, legden meer afstanden af en gebruikten 70% meer energie. Vrouwen stopten vaker, maar spoorden sneller de plekken op waar ze de paddo’s konden vinden.

De bevindingen tonen aan dat dat vrouwen betere en slimmere strategieën zoeken. Dat gedrag is zelfs in de supermarkt vast te stellen.

Volgens Frank Furedi, sociologieprofessor aan de University of Kent, ontwikkelden vrouwen door de geschiedenis heen een betere intuïtie en nemen ze sneller beslissingen. “Mannen neigen van een basistaak zelfs een een grote affaire te maken omdat ze alles overdrijven”.

Her refereert aan de oermens, toen mannen jagers waren en vrouwen verzamelaars. Mannen moet je 1 buffel of hert laten schieten, vrouwen vinden inderdaad de beste plekken om kruiden, fruit en andere gewassen te plukken.

Een vergelijkende Londense studie toont eveneens aan dat mannen beter zijn in het verstoppen van bepaalde objecten, terwijl vrouwen zich beter herinnerden waar die objecten verstopt lagen.

Lees ook:Facebook weet meer van je dan je beste vriend(in)
Lees ook:Vrouwen herkennen levende wezens van verre, mannen bewegende
Lees ook:Mannen kunnen beter navigeren, omdat ze altijd op weg zijn naar seks
Lees ook:Hier lopen de draadjes bij mannen nou net even anders als bij vrouwen
Lees ook:Mannen kijken anders naar kunst dan vrouwen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>