Vrouwen gebruiken 7000 woorden per dag. Mannen maar 2000

Volgens de Amerikaanse psycholoog Haltzman leren mannen in een huwelijk heel wat problemen op te lossen. Dat komt omdat mannen in een huwelijk met een vrouw vaak het onderspit delven op emotioneel en verbaal vlak…………….

Het blijkt dat vrouwen per dag 7000 woorden gebruikt en 5 verschillende tonen, de man gebruikt slechts 2000 woorden en 3 tonen waarop hij spreekt. Dat scheelt nogal. Het spottende beeld van een kwekkende vrouw en een zwijgende man is dus nog niet zo vreemd. Er zit waarheid in. Op emotioneel vlak zijn er ook beduidend verschillen. Haltzman ontdekte dat mannen vooral hulp nodig hebben bij het uitvinden wat ze moeten doen. Intuïtief zijn ze niet zo sterk als vrouwen.

Zelfs alleen het praten over emoties wekt een stressreactie op bij mannen. Dus dames, zeg nooit tegen je man: “We moeten even praten.” Dan schiet hij al zodanig in de stress dat er toch niets meer van komt.

Toch leren mannen in een huwelijk veel door deze toestanden. Op één of andere manier leren ze technieken om hun huwelijk in stand te houden en gelukkig te zijn in een relatie. Want, zo blijkt, getrouwde mannen zijn rustiger van geest, verdienen meer en hebben meer seks. Het huwelijk maakt mannen zelfs gezonder. Een scheiding verhoogt de kans op sterfte met 200%.

Mannen leren hun huwelijk zelf in stand te houden. De technieken die ze erop na houden, is voor elke man weer anders. Er is niemand die hen daarbij leidt en het verloopt op een subtiele manier. Moeten we hierbij denken aan een man die alles over zich heen laat komen? Of aan een man die overal “ja schat” op zegt, maar niks doet? De ruzies daarna neemt hij voor lief. Het cirkeltje begint gewoon opnieuw zodra hij weer “ja, schat” zegt. Of aan een man die zich op zolder opsluit om met zijn treintjes te spelen? Of is dit te simpel bedacht? Het is jammer dat Haltzman verder niet ingaat op de technieken.

In een vervolgonderzoek is Haltzman inmiddels bezig om de relatiepatronen tussen mannen en vrouwen beter te begrijpen. Hij heeft daarvoor een website opgezet voor getrouwde mannen waarop ze hun ervaringen kunnen delen met andere mannen.

Lees ook:De geheime technieken van het verleiden van vrouwen
Lees ook:De houdbaarheidstermijn van een huwelijk is 11 jaar
Lees ook:Mannen horen beter dan vrouwen, maar zijn vaker ‘selectief’ doof
Lees ook:Schoonmoeder: dot of draak?
Lees ook:Een gevaarlijk boek voor jongens

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vrouwen gebruiken 7000 woorden per dag. Mannen maar 2000

  1. Pingback: Sssstt: dit vertellen mannen niet aan vrouwen | Relatie

  2. Charlotte

    Hoe kan de kans op sterfte met 200% verhoogt worden?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>