Billen kijken: we kunnen nog veel van chimpansees leren

buttsChimpansees herkennen elkaar net zo makkelijk aan hun kont, als mensen elkaar aan hun gezicht. Dat concludeert neuropsycholoog Mariska Kret van de Universiteit Leiden in onderzoek.

Tot nu toe was hier weinig over bekend. Het achterwerk blijkt voor chimpansees belangrijke informatie te bevatten over identiteit, aantrekkelijkheid en gezondheid.

“Als vrouwtjes in hun maandelijkse vruchtbare periode zijn, zwelt het gedeelte rond de anus en vagina op als een ballon en kleurt donkerroze. Voor chimpansees zijn achterwerken dus erg belangrijk en ze herkennen elkaar in één oogopslag aan hun billen”, aldus Kret.

Zij deed haar onderzoek door proefmensen en proefapen te laten kijken naar foto’s van gezichten en achterwerken. Op een touchscreen konden zij aangeven welke gezichten en billen ze herkenden.

Lees ook:Vrouwen herkennen levende wezens van verre, mannen bewegende
Lees ook:De billen van een vrouw zijn meer nog dan haar borsten interessant voor de man
Lees ook:Met drank in je mik lijkt een ander beslist aantrekkelijker
Lees ook:Man snapt flirttechniek vrouwen niet
Lees ook:Leer van bonobo’s: man + vrouw gelijk en liever seks dan oorlog

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>